Skip to content
Politică

Viceguvernatorul BNR face anunțul: Cu cât va crește avansul la creditele imobiliare

" "

Viceguvernatorul BNR face anunțul: Cu cât va crește avansul la creditele imobiliare.

Astfel, avansul la creditele pentru locuințe va ajunge până la aproape 40% în urma legii votate în luna decembrie a anului precedent în Parlament, prin care avansul va crește cu toate garanțiile pe care legea dării în plată le-a eliminat, potrivit b1.ro.

" "
" "

„Domnul Zamfir poate nu-şi aminteşte – în decembrie a votat o lege de transpunere a unei directive europene, prin care avansul va fi mărit cu toate garanţiile pe care legea dării în plată le-a eliminat. Dacă se elimină toate celelalte garanţii şi rămâne doar imobilul, avansul va fi probabil în jur de 40%, poate mai mult, potrivit legii votate de domnul Zamfir în decembrie. E o obligaţie legală”, a declarat viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, Bogdan Olteanu.

Declaraţia viceguvernatorului BNR vine pe fondul anunţului lansat de patru bănci de pe piaţa românească potrivit căruia au majorat avansul pentru creditele imobiliare. Măsura bancherilor este considerată o „răzbunare” de către iniţiatorii legii.

„Nu mă miră ca sunt anumite bănci care, pe lângă că şantajează, acum încearcă să se răzbune”, a mărturisit Daniel Zamfir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *