Skip to content
Politică

Vicepremierul Dîncu, dezvăluiri despre următorul Guvern: Nu vreau să…

Vicepremierul Vasile Dîncu a vorbit la Realitatea TV despre viitorul Guvern, care se va forma după alegerile parlamentare din toamnă. Vasile Dîncu a exclus posibilitatea de a rămâne într-un viitor Guvern politic.

„Nu vreau să fac politică, dar as putea sa lucrez foarte bine si din toamna, din societatea civila. Sunt capabil sa ma implic mult mai bine dintr-o zona de genul acesta. In zona politica trebuie sa fie un guvern care sa aiba forta unei majoritati parlamentare in spate”, a explicat Vasile Dîncu.

Vicepremierul a vorbit și despre fuziunea dintre UNPR și PMP, precizând că „Traian Basescu nu avea nevoie de parlamentari”.

„In toamna va fi o batalie politica puternica. Va fi o batalie in maniera echilibrata. La locale PSD a luat fata PNL-ului. Presedintele PSD nu si-a anuntat candidatura. Ar fi fost mai corect ca adversarii politici sa-si fi anuntat propriul candidat. Sper sa nu fie ca in alte dati, alegerile sa aiba ca miza cine este partenerul UDMR la guvernare.

Am vazut fuziunea prin absorbie UNPR-PMP. In momentul acesta, era un grup important. O greseala de negociere pe care a facut-o tanarul presedinte al UNPR, incercand sa negocieze dur cu PSD si PNL, l-a facut sa ramana fara parlamentari. Acum au mai ramas foarte putini. Traian Basescu nu avea nevoie de parlamentari. Basescu avea nevoie sa arate ca nu e singur. Si intr-un discurs autoritar, sa devina a treia forta. Are tipul de discurs si tipul de atitudine pentru acest lucru.

Se da o batalie pentru cine sa fie partener pentru cine va face in jur de 40% la toamna”, a declarat vasile Dîncu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *