Skip to content
Politică

Vicepremierul Kelemen Hunor: Tragedia de la ATI, o chestiune tehnică. Responsabilitatea menţinerii lui Voiculescu, asumată de USR

Inquam Photos / Octv Ganea

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți că tragedia de la Victor Babeș „este o chestiune tehnică”, care nu trebuie politizată, gestionarea sistemului fiind o altă problemă.

Tragedia de la ATI, o chestiune tehnică. Nu vreau să politizăm o problemă tehnică. Îmi pare rău. Gestionarea sistemului este o altă problemă. Am avut discuții ieri în coaliție. Ar trebui acțiune mai bine pregătită și dacă există o decizie care nu poate fi pusă în aplicare în 5 ore, să pregătești 5 zile, asta în legătură cu Spitalul Foișor. Preocuparea cea mai importantă este să salvăm vieți”, a declarat vicepremierul.

El a afirmat că responsabilitatea menținerii lui Vlad Voiculescu este asumată de USR: „Responsabilitatea este asumată de colegii din USR. Cu toate că avem cu toții o părere, nu comentăm public mai mult decât este necesar. Sperăm să trecem cu responsabilitate prin acest moment. Nu se pune problema să facem acum schimbări. Când și dacă se face o schimbare va fi anunțată de prim-ministru. Criticile din PNL spre USR, nu comentez. Am încredere în Vlad Voiculescu. Am încredere că este în stare să gestioneze sistemul de Sănătate. În momente critice ar trebui să comunice cu mai multă empatie. Și deciziile trebuie să fie de o rapiditate ieșită din comun”.

Vicepremierul a precizat că presiunea pe sistemul de sănătate este din ce în ce mai mare și că lipsa investițiilor din ultimii 30 de ani a dus la unele improvizații.

Nu este o perioadă fericită. Trecem cu toții prin aceasstă pandemie. Presiunea este din ce în ce mai mare și de un an de zile cu toții ne chinuim să asigurăm condițiile în sistemul de sănătate cu toate presiunile existente. Da, sunt multe improvizații pentru că investițiile au lipsit 30 de ani. Pe o infrastructură precară nu ai cum să faci minuni în 3 luni. Ne preocupă o investiție masivă în sistemul de sănătate”, a mai spus Kelemen.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *