Skip to content
Politică

Vicepremierul Ungariei, declarație suprinzătoare despre Klaus Iohannis

Vicepremierul ungar Zsolt Semjen a făcut luni o declaraţie surprinzătoare despre preşedintele Klaus Iohannis. Acesta a declarat că are un „optimism limitat” privind cooperarea cu Iohannis, notând că, de-a lungul timpului, politicianul român nu a manifestat prea mult interes pentru cauza maghiarilor şi că, în calitatea de şef al statului, nu poate nega legitimitatea autonomiei, scrie Mediafax.

Întrebat despre cooperarea cu Klaus Iohannis, Zsolt Semjen a declarat că are un „optimism limitat”, explicând, potrivit MTI, că, în calitatea de primar al Sibiului, politicianul român nu a manifestat prea mult interes faţă de afacerile comunităţii maghiare din România.

„Însă noul preşedinte al României nu poate nega legitimitatea autonomiei, un lucru care este dincolo de orice dubiu în Europa”, a spus Zsolt Semjen.

Referindu-se la situaţia generală a comunităţii maghiarilor din diaspora, vicepremierul Ungariei a subliniat că problemele cele mai mari sunt ale comunităţii din Ucraina, din cauza conflictului şi amplificării naţionalismului.

 

1 comentariu la “Vicepremierul Ungariei, declarație suprinzătoare despre Klaus Iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *