Skip to content
Politică

Vicepremierul Ungariei, iritat de lipsa de autonomie a maghiarilor din România

blikk.hu

Vicepremierul Ungariei s-a arătat iritat vineri de lipsa de autonomie a maghiarilor din România.

Viceprim-ministrul Zsolt Semjén a declarat vineri, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, că România este incapabilă să garanteze autonomia culturală a comunităţii ungare, în condiţiile în care Serbia a reuşit acest lucru, relatează agenţia MTI, preluată de Mediafax.

„Ungaria şi maghiarii au reuşit o reconciliere onestă cu Serbia … şi au obţinut încredere, prietenie şi o strânsă cooperare în privinţa afacerilor internaţionale. Dacă am reuşit acest lucru cu Serbia, atunci nu cred că este o problemă a Ungariei. Mai degrabă, românii sunt incapabili să garanteze autonomia culturală”, a afirmat Semjen.

 

 

1 comentariu la “Vicepremierul Ungariei, iritat de lipsa de autonomie a maghiarilor din România

  1. Nu ati reusit nimic cu Sarbi, mintiti ca niste lasi ordinari ,nici cu noi ROMANII NU O SA REUSITI. SARBI SUNT FRATII NOSTRI , NU AM AVUT NICIODAT CONFLICTE CU EI.EI SUNT CEI MAI BUNI VECINI AI NOSTRI,SUNT SINGURUL POPOR CARORA LE DATORAM SCUZE, SI O VOM FACE , MAI DEVREME S-AU MAI Tarziu.Asa ca Maghiarilor care sunteti ‘autentici’ vedeti-va de vai viata voastra, o VORBA ROMANEASCA: ” NICI IN CARUTA ,NICI LA DRACU IN TELEGUTA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *