Skip to content
Alegeri prezidențiale 2019 Politică

Vicepreședinte ALDE: Pentru partid este mai bine să mergem pe liste separate la prezidențiale

http://i/nquamphotos.com

Vestea candidaturii lui Călin Popescu Tăriceanu la prezidențiale l-ar putea lăsa pe Liviu Dragnea fără opțiunea candidatului comun PSD-ALDE. Tăriceanu, a declarat că se gândeşte “serios” la o candidatură pentru alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestuia an.

“Mă gândesc serios la o candidatură la prezidenţiale, dar de aici până la a anunţa candidatura… O să mă întrebaţi: ‘mergeţi singur, mergeţi cu PSD?’ Nu mă întrebaţi lucrurile astea, pentru că nu am luat această decizie. Când o s-o iau, sigur o să aflaţi mai mult, dacă o să o iau şi când o s-o iau. (…) O să facem sondaje mai exacte, mai complete, care să permită o analiză sociodemografică mai solidă şi care să ne permită să luăm o decizie cât mai bună, care să ne dea cea mai bună şansă pentru câştigarea alegerilor”, a afirmat Tăriceanu.

În acest context, Mircea Moloț, vicepreședinte ALDE și liderul filialei Hunedoara sprijină ideea candidaturii lui Tăriceanu din partea ALDE, precizând că: “Pentru partid este mai bine să mergem pe liste separate, să ne vedem forța, pentru că ne știm rezultatele de la alegerile parlamentare din 2016, suntem în creștere”.

În ceea ce privește cealaltă posibilitate, a candidatului comun PSD-ALDE, Moloț a spus că: “Continuă discuția cu PSD și sper să aibă și unii și alții atâta înțelepciune încât să folosească varianta cea mai bună, fiindcă aici cred că ar fi bine împreună ca să avem șanse pentru turul doi. Dl Tăriceanu cred că este cel care poate atrage cele mai multe voturi…În județul Hunedoara, cu oameni care știu clar că nu sunt „aldiști” ca să zic că sunt subiectivi, marea majoritate, vin cu ideea că dl Tăriceanu ar avea șansele cele mai mari de a fi Președintele României”, a conchis vicepreședintele ALDE.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *