Skip to content
Societate

Vicepreşedinte ANAT, despre cum vom face plajă: „E la liber. Va fi imposibil pentru poliţie să gestioneze întreaga zonă, de la Sulina, la Vamă“

PS News

De la 1 iunie se redeschid plajele, dar turiştii trebuie să-şi facă rezervare online sau telefonic şi să-şi lase datele de contact. În ceea ce îi priveşte pe cei care doresc să meargă cu prosopul la plajă, ei se pot aşeza unde doresc, dacă sunt în afara zonelor de şezlonguri.

Pe plajă nu e nevoie de declaraţie (declararea datelor de contact) dacă te duci cu prosopul. Plaja e la liber dacă păstrezi limita de siguranţă. Când intri în zona de şezlon, acolo trebuie să declari. Va fi imposibil pentru Ministerul de Interne să gestioneze întreaga plajă de la Sulina la Vamă. Rămâne la latitudinea fiecăruia respectarea regulilor, să ne spălăm pe mâini, să respectăm igiena şi să păstrăm distanţa socială. Nu cred că vor fi mai mulţi poliţişti pe plajă, poate de la 1 iulie se vor mai relaxa măsurile. Poliţia a avut mereu întâi un rol de prevenţie, i-a sfătuit pe oameni, doar dacă nu s-au respectat măsurile au dat amenzi„, a explicat Cristian Bărhălescu, vicepreşedinte ANAT.

Persoanele care vor să meargă însă la plajele concesionate trebuie să îşi facă rezervare online sau telefonic.

Reguli pe plajă din 1 iunie

Şezlongurile vor fi aşezate la o distanţă de 2 metri, iar turiştii vor avea culoare unidirecţionale pentru deplasare. Pentru estimarea capacităţii plajei se vor folosi proiecţii de date anterioare, iar plaja va fi monitorizată în mod constant.

Dacă limitele capacităţii plajei vor fi depăşite, accesul va fi restricţionat. În plus, se va evita servirea de produse neambalate, fiecare produs va fi servit individual, iar servirea se face fără deplasarea clienţilor în punctele de servire.

Pe plajele neconcesionate, administraţia publică locală va răspunde de menţinerea regulilor de distanţare fizică şi evitarea aglomerărilor.

Sensul pentru zonele de intrare şi de ieşire va fi semnalizat corespunzător. Scaunele, şezlongurile trebuie folosite individual, iar înainte şi după utilizare se dezinfectează, potrivit Adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *