Istoricul Mădălin Hodor, vicepreşedinte al Colegiului Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a susținut la TVR INFO că asistăm la o lovitură de stat în desfășurare pusă la cale de serviciile secrete Ruse cu sprijin intern.
Mădălin Hodor își bazează afirmațiile, făcute în calitatea sa de istoric, și nu în numele instituției unde lucrează, pe datele publice care dezvăluie existența unei întregi rețele. Acestea au fost dezvăluite inițial un jurnalist american care a publicat un articol în care este demantelată rețeaua care l-a susținut pe Călin Georgescu. În acel articol sunt indicate cu nume și prenume persoane care au sprijinit financiar sau alte feluri pe candidatul Georgescu. Sunt menționate persoane care sunt afiliate absolut clar Kremlinului pornind de la numele unor oligarhi ruși care a furnizat până și gărzile de corp ale candidatului la președinție, pănă la site-uri de propagandă rusă, la pe persoane care au fost împlicate în campaniile lui Vladimir Putin și care și-au împrumutat și know-how – ul pentru campania lui Georgescu, la campania de pe Tiktok carea fost egnerată de site-uri sau boți cu localizare în zona Rusiei.
”Este fără dubii că Federația Rusă a încercat să intervină în alegerile din România încercând să împingă în poziția de președinte o persoană care să fie atașată dorințelor Moscovei”, susține Hodor. ”Nu cred că este greu să vedem în discursurile domnului Georgescu, care practic sunt o reproducere a tuturor narativelor ruse și în ceea ce privește de război din Ucraina și în ceea ce privește Uniunea Europeană și în ceea ce privește bazele militare americane de pe teritoriul României și în ceea ce privește NATO. Tot ceeea ce a spus Călin Georgescu în aceste luni de zile este unu-la-unu este propagandă rusă”, a susbliniat istoricul.
Întrebat fiind dacă instituția pe care o prezidează, Colegiul Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, a cerut la Direcția Pașapoarte Ministerului de Interne dosarele candidaților la prezidențiale, Mădălin Hodor a răspuns că a efectuat verificări în urma multiplelor sesizări și cereri venite din partea jurnaliștilor și unor persoane fizice.
Hodor a specificat că nu a găsit nimic referitor la candidatul Călin Georgescu în arhiva CNSAS. Instituția pe care o conduce face verificări ai candidaților la președinție cu ocazia fiecărui ciclu electoral. O astfel de verificare începe în arhiva proprie a Colegiului Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.
Istoricul a explicat că CNSAS a solicitat prin adrese foștilor continuatori care mai dețin informații sau documente din arhivele Securității, adică serviciile de informații SRI, SIE, la ministerul de interne și de la Ministerul Apărării Naționale. De la cele patru instituții, CNSAS a primit răspunsuri negative. Nu numai că nu există un dosar al lui Călin Gerorgescu, dar nu există nicio informație referitor la acesta, a adăugat Hodor.
În ceea ce privește ieșirea lui Georgescu înainte de 1990 din țară, lăsați-mă să am mari dubii că acea informație este reală, domnul Georgescu nu a dat un CV oficial, sunt tot felul d einformații din CV-ul domniei sale care s-au dovedit a fi false, a mai declarat Mădălin Hodor.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News