Skip to content
Politică

Vicepreședinte CSM, reacție pe tema bugetului

Vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii, Gheorghe Muscalu, a declarat joi că activitatea de urmărire penală la Parchetul General, la DNA și la DIICOT nu se poate face fără o finanțare corespunzătoare.

„Poziția CSM în acest sens a fost clară dintotdeauna. Activitatea de urmărire penală la Parchetul General, la DNA și DIICOT nu se poate face fără o finanțare corespunzătoare. Eu nu cunosc de această tăiere. Eu știu că ne-am pronunțat și am dat un aviz pe bugetul nostru și pe proiectele de buget ale Ministerului Public și ale Ministerului Justiției pentru anul 2015. Sunt convins că se vor găsi modalități, dar cred că trebuie avut în vedere faptul că, pe ceea ce se întâmplă la acest moment în zona luptei împotriva corupției, împotriva criminalității organizate, Executivul trebuie să sprijine corespunzător și din punct de vedere financiar activitatea parchetelor, procurorilor și instanțelor de judecată”, a afirmat Muscalu, întrebat despre faptul că bugetului Ministerului Public pe 2015 ar fi fost redus cu peste 30%, notează agerpres.ro.

Pe de altă parte, el a subliniat că politicienii, în discursurile publice, ar trebui să se abțină de la comentarii concrete în raport cu temele pe justiție, cu dosarele penale care se află în investigare la procuror, în urmărire penală sau judecată.

1 comentariu la “Vicepreședinte CSM, reacție pe tema bugetului

  1. Nenica, nu sunt banii. Banii trebuie dati la CEDO, la retrocedari si la puscarii. De unde bani? Voi ati risipit o multime de bani . De ce trebuia sa trimiteti un echipasj cu 6 politisti tocmai la Radauti sa ridicati o baba. de ce trebuia sa faceti atatea cheltuieli cu aducerea lui Nicusor Constantinescu. In loc sa trimiteti citatii voi timiteti echipase la distante de sute si sute de Km

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *