Skip to content
Politică

Vicepreședinte de CJ, exclus din PNL după ce a fost acuzat că nu reprezintă interesele liberalilor

Un vicepreședinte de Consiliu Județean a fost exclus din Partidul Național Liberal, după ce a fost acuzat că nu reprezintă interesele liberalilor.

Astfel, colegiul Director al PNL Suceava a decis, sâmbătă, excluderea din partid a vicepreşedintelui CJ Suceava, Ilie Niţă, care este şi vicepreşedinte al organizaţiei, după ce, joi, Biroul Politic Judeţean propusese acest lucru pe motiv că Niţă nu a respectat deciziile formaţiunii, potrivit antena3.ro.

Colegiul Director al PNL Suceava a avizat cu 171 de voturi pentru şi cinci împotrivă decizia de joi a Biroului Politic Judeţean al PNL Suceava care propusese ca Ilie Niţă să fie sancţionat cu excluderea pentru că a încălcat articolul 28 din Statutul PNL prin atacuri la conducerea PNL şi prin nerespectarea deciziilor partidului.

Un număr de 41 de primari liberali din judeţul Suceava au depus o solicitare oficială la PNL Suceava prin care cereau ca Ilie Niţă să demisioneze până în 15 iulie din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, pe motiv că acesta nu le reprezintă interesele şi că este susţinut în această funcţie de PSD.

Ei i-au cerut să aleagă între PNL şi colaborarea cu PSD din Consiliul Judeţean.

Niţă şi-a anunţat, la începutul lunii iulie, dorinţa de a candida la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava şi l-a criticat pe liderul liberal Gheorghe Flutur despre care a spus că bagă „ura şi vrajba” în organizaţia PNL Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *