Skip to content
Politică

Vicepreședinte PNL cere revocarea lui Ciorbea din funcția de Avocat al Poporulu: „(…) este avocatul politic al PSD şi o slugă a lui Victor Ponta”

Vicepreședinte PNL cere revocarea lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului  menționând că este „avocatul politic al PSD şi o slugă a lui Victor Ponta”.

Senatorul Alin Tişe, a cerut Birourilor Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor începerea demersurilor de revocare a lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului.

„Am făcut o analiză a activităţii de Avocat al Poporului a lui Victor Ciorbea şi am rămas stupefiat. În 2014 au fost doar trei sesizări de neconstuţionalitate pe legi mai vechi de 2008, dar nicio sesizare pe OUG. Avocatul Poporului a devenit instituţia duşmanului poporului, iar Ciorbea este avocatul politic al PSD şi o slugă a lui Victor Ponta. Victor Ciorbea a ales cu bună ştiinţă să ignore toate solicitările de la ONG-uri, partidele de opoziţie, cetăţeni, pentru a le proteja drepturile în raport cu Guvernul care a făcut abuzuri prin OUG. Motiv pentru care am cerut Birourilor Permanente începerea procedurilor pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului pentru încălcarea Legii de funcţionare, pentru că în 2014 nu a atacat nicio OUG la CC deşi, ulterior, acestea au fost declarate neconstituţionale de către CC”, a spus Alin Tişe joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *