Skip to content
Politică

Vicepreședinte PNL critică atitudinea PSD față de Codul Fiscal: Liderii PSD nu vor veni la consultări…

" "

Un deputat de Suceava și vicepreședinte PNL nu crede în discuțiile dintre PNL și PSD, considerând că social-democrații nu se vor așeza la masa dezbaterilor pe tema Codului Fiscal.

Deputatul PNL Ioan Bălan l-a atacat pe ministrul Finanțelor, declarând că Teodorovici face analize în discoteci, pe litoral sau așteaptă să le primească din croaziera premierului, informează gandul.info.

" "
" "

„Este tare suspectă vitejia unor lideri politici, în special de la PSD, care au sărit imediat să confirme participarea la consultările iniţiate de PNL pe marginea Codului fiscal! De ce nu le-au organizat ei de la Guvern, înainte de adoptarea în Parlament a acestei legi, cu date precise şi fundamentarea cifrelor pe masă? Când PNL le-a solicitat aceste fundamentări au spus că e treaba Guvernului Ponta şi că ei îşi asumă legea şi fără prea mari calcule”, a explicat deputatul liberal.

Ioan Bălan consideră că nu este caracteristic social-democraților să se consulte cu opoziția atunci când se află la guvernare, iar gestul PSD-ului, de a confirma discuțiile, nu este decât unul pur politicianist.

„Când s-au mai consultat cei din PSD şi cu cine atunci când au luat decizii la guvernare? Cu nimeni! Când s-a mai întâmplat în România ca liderii PSD să se aşeze sincer şi onest în jurul mesei şi să bată palma cu celelalte partide asupra unor obiective pe care să le urmărească oricine s-ar afla la guvernarea ţării? Niciodată! De făcut, au mai făcut-o, dar numai pentru a înşela electoratul şi partenerii politici! Tare îmi este teamă că şi de această dată liderii PSD nu vor veni la consultări cu obiective politice oneste, orientate către cetăţeanul român, către economia naţională, către soarta României, ci se vor prezenta tot pentru a „da bine” la televizor şi a da senzaţia că sunt deschişi dialogului”, a menţionat vicepreşedintele liberal.

Deputatul Ioan Bălan şi-a exprimat neîncrederea în capacitatea actualului ministru al Finanţelor Publice de a prezenta, în cadrul consultărilor, cifrele privind impactul noului Cod fiscal şi că va convinge pe cineva că Guvernul Ponta este capabil să implementeze măsurile de relaxare fiscală.

„PNL i-a cerut constant ministrului să aducă date precise privind impactul măsurilor de relaxare fiscală şi sursele precise de acoperire a golurilor bugetare! Nouă nu ne-a arătat nicio cifră, aşa cum nu a arătat nici Preşedintelui României, nici Guvernatorului BNR şi nici altcuiva, pentru că pur şi simplu nu are asemenea estimări şi nici nu s-a străduit să le obţină. Mai mult, mi-e greu să cred că acesta le va obţine în cele câteva zile care au mai rămas până la consultări, mai ales dacă le va căuta în continuare prin discotecile de pe litoral, Singura sa şansă este să i le trimită şeful său de Guvern direct din croaziera de lux”, a spus Ioan Bălan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *