Skip to content
Politică

Vicepreședinte PNL: Oricât s-ar strădui PSD acum sa se reformeze, sa se ajusteze, realitatea este ca trei ani de zile nu le-a păsat

" "

PNL se confruntă cu o provocare teribilă în contextul în care la Cotroceni se află un preşedinte liberal cu un uriaş ascendent, astfel că dacă liberalii nu vor obţine cu scor electoral bun, acest eşec se va contoriza atât la partid, cât şi la preşedinte, iar de pierdut va avea România, consideră vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, într-un comunicat de presă remis PS News.

Avem la Cotroceni un președinte cu un uriaș ascendent electoral. Daca nu confirmam si noi electoral, se va contoriza si la PNL, si la președinte, iar de pierdut va avea Romania.

" "
" "

Oricât s-ar strădui PSD acum sa se reformeze, sa se ajusteze, realitatea este ca trei ani de zile nu le-a păsat: de interesul public, de educatie, de infrastructura, de economie. Nu le-a păsat de oameni. Au livrat insa intens apariții TV, rude si clienți politici in funcții.

Nu le-a pasat de Parlament. L-au folosit doar acolo unde chiar nu se putea fara. Si atunci își puneau in mișcare mașina de vot. Acum vor sa-l reformeze. Pentru a arata ca intr adevăr vor un Parlament eficient, sa susțină si sa voteze trecerea legilor blocate in sertar pentru ca nu le convin!”.

Potrivit liderului PNL, „reţeta succesului marca Victor Ponta în educaţie a fost una foarte simpla: ordonanțe care conduceau la scăderea performantei si calității in educatie, Ecaterina Andronescu la Senat, Camera decizionala pe majoritatea proiectelor pe educatie, care bagă legile in sertar. Ponta dă ordonanțe dezastruoase, iar Ecaterina Andronescu se asigură că acestea își vor face efectele prin blocarea lor în Senat”.

Guvernul tocmai a venit cu lista priorităţilor legislative pentru aceasta sesiune. Pe educatie, surpriza!! Pe listă se găsesc 50% dintre Ordonanţele de Urgenţă date de Ponta in ultimii 3 ani. Deşi am reuşit să le aducem amendamente sau să le respingem în Camera Deputaţilor, la Sentat, Ecaterina Andronescu le-a încuiat bine în sertar.

Astfel de Ordonanțe își fac efectul. Iată despre ce ordonanțe vorbesc:

Ordonanta care a politizat excesiv sistemul educaţional și a permis înfiinţarea colegiilor pe lângă universităţi pentru absolvenţii de liceu care nu au promovat examenul de BAC;

Ordonanta care a permis directorilor şi liderilor sindicali să fie derogaţi de la norma didactică fără a fi afectat salariul;

Ordonanta privind amputarea UEFISCDI – instituţia care a scos alocarea banilor pentru cercetare şi inovare pe criterii clientelare.

Surpriza urmează acum: Victor Ponta a omis să stabilească drept prioritate guvernamentala ordonanţele care-l spălau de plagiat. Aceste OUG-uri au rămas exclusiv în responsabilitatea doamnei Ecaterina Andronescu.

Noi, doamnele liberale si întregul PNL, cerem PSD sa renunțe la aceasta schema a neputinței si mediocrității! Prioritățile educației trebuie să se centreze pe elevi, pe calitatea actului didactic, pe programe care sa raspunda cerințelor societății, pieței muncii si exigentelor internaționale, pe manuale elevilor la început de an școlar și finanțarea corectă a școlii, pe respectarea dreptului constituțional la educație prin asigurarea unei minime infrastructuri școlare și asigurarea echității și egalității tuturor elevilor și profesorilor în fața legii.

Cereți si susțineți împreuna cu noi sa creăm in Romania o atmosferă pro-educație, pro seriozitate, profesionalism si decenta. Astfel, statul, familiile, companiile, presa, comunitatea, toți acești actori să își asume sarcini și responsabilități mai mari pe care să le ducă la îndeplinire. Este singura soluție certă pentru ieșirea din sărăcie a multor familii și pentru a asigura țării competitivitatea necesară. Nu putem trăi doar din trecut, trebuie să ne asumăm obiective curajoase pentru viitor”, mai arată Raluca Turcan.

" "

1 comentariu la “Vicepreședinte PNL: Oricât s-ar strădui PSD acum sa se reformeze, sa se ajusteze, realitatea este ca trei ani de zile nu le-a păsat

  1. D-na Turcan,greseala vietii PDL-ului a fost fuzionarea prin disparitie,cu PNL!!Vreau sa spuneti romanilor ce partid a lucrat la coduri si ce guvern si le-a asumat??Ce partid a lucrat la Legea educatiei si ce guvern si-a asumat-o??Ce partid a lucrat la legea salarizarii si ce guvern si-a asumat-o?Ce partid a lucrat legea pensiilor si ce guvern si-a asumat-o???Sa nu raspundeti MARELE PNL,ca va injura lumea??Sa va fie RUSINE ca i-ati TRADAT pe romanii care au crezut in PDL si care mai cred si acum in Traian Basescu!!Apropo,care partid dat Romaniei un presedinte 10 ani??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *