Skip to content
Politică

Vicepreședinte PNL, solicitare pentru DNA

Direcția Națională Anticorupție continuă acțiunile care vizează, în ultima perioadă, președinții de Consilii Județene. Vicepreşedintele PNL, senatorul Alin Tişe, cere DNA să verifice alocările de sume de la Consiliul Judeţean Cluj pentru comune conduse de primari care au trecut la PSD în urma OUG 55, întrucât banii primiţi de primarii care au trecut la PSD sunt mult mai mulţi decât sumele date celorlalţi edili.

Alin Tişe a declara că PSD a dat bani contra voturi, fiind vorba despre „un caz tipic în care primarii au fost recompensaţi pentru voturile aduse”.

„OUG nr. 55/ 2014 privind migraţia aleşilor locali a produs rezultate la Cluj, în condiţiile în care primarii migratori care au trecut la PSD au primit sume mult mai mari decât restul primarilor social-democraţi. A fost recompensată activitatea lor politică, pentru numărul de voturi aduse candidatului Victor Ponta. Este vorba de mită electorală evidentă, PSD a dat bani contra voturi, e un caz tipic în care primarii au fost recompensaţi pentru voturile aduse. Solicit instituţiilor statului, DNA, Parchete, să verifice dacă există o legătură între voturile aduse lui Ponta de aceşti primari migratori şi alocările de bani de la CJ”, a spus Tişe, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, comunele Sânmartin, Jichişu de Jos şi Bonţida, conduse de primari care au trecut la PSD, au primit sume duble faţă de cele alocate altor comune cu primari social-democraţi.

„Primarii migratori au primit peste 40 de milioane de lei, în timp ce restul au primit circa 20 de milioane de lei, deşi comunele conduse de aceşti primari care au trecut la PSD au o populaţie de 1.500 de persoane, iar altele au 5.000 de persoane. S-au dat sume mai mari chiar decât a primit municipiul Gherla. Nu există nicio justificare legală de ce o comună cu 1.500 de oameni, condusă de un primar migrator, a primit aproape dublu faţă de una cu primar PSD care nu a fost migrator”, a spus senatorul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *