Skip to content
Politică

Vicepreşedinte PSD: M-am opus suspendării preşedintelui, dar acum am tot mai puține argumente

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a declarat, sâmbătă, că, deşi a fost unul dintre cei care s-au tot opus procedurii de suspendare a preşedintelui Iohannis, în ultima perioadă are tot mai puţine argumente în faţă colegilor partid care cer imperativ suspendarea din funcţie a şefului statului.

”Am fost pe parcursul acestui an unul dintre membrii PSD care m-am tot opus demarării procedurii de suspendare a preşedintelui Iohannis. Din păcate după ultimele declaraţii de ieri ale preşedintelui Iohannis rămân cu din ce în ce mai puţine argumente în faţă colegilor din PSD care cer imperativ suspendarea. Am tot spus că importantă pentru PSD este bună guvernare şi aplicarea Programului de guvernare în beneficiul românilor. Am susţinut că suspendarea va genera instabilitate politică şi deturnarea atenţiei de la măsurile pe care Guvernul PSD-ALDE le ia în fiecare zi pentru români”, a scris Gabriel Zetea pe pagina sa de Facebook.

El a mai spus că ”din păcate încep să cred că m-am înşelat”.

”Preşedintele Iohannis caută cu toată forţa instabilitatea, provoacă de fiecare dată când deschide gură, atacă cu sau fără motiv în fiecare zi Coaliţia PSD-ALDE, instigă la proteste de stradă susţinând chiar violenţele dacă asta ar duce la căderea guvernului, blamează instituţii ale Statului Român (cum este de pildă Jandarmeria) doar pentru că nu este sub controlul său şi susţine alte instituţii de forţă închinzând ochii voit la protocoalele secrete declarate neconstituţionale de către Curtea Constituţională. Dacă ar fi doar cele enumerate mai sus aş fi închis şi eu ochii în continuare şi aş fi zis că sunt declaraţii politice şi Iohannis fură startul campaniei prezidenţiale din 2019. Problema şi mai gravă apare când induci în spaţiul public nesiguranţă prin declaraţii iresponsabile despre bunul mers al guvernării”, a adăugat Zetea.

”Preşedintele spune a nu mai ştiu câtă oară că nu sunt bani de pensii şi salarii. Fals! (…) Preşedintele amână iresponsabil şedinţa CSAT pentru a aviza rectificarea bugetară pentru că nu îi convin tăierile de bugete ale Administraţiei Prezidenţiale şi ale serviciilor secrete. (…) Preşedintele participa din ce în ce mai des la întâlnire politice al PNL sfidând Constituţia. Îşi cunoaşte preşedintele Iohannis fişa postului conform Constituţiei României? Ştie preşedintele că ar trebui să reprezinte toţi românii? Şi pe cei care l-au votat şi pe cei care nu l-au votat. (…) Preşedintele Iohannis închide suspect ochii la noile dezvăluiri privind Protocoale între serviciile secrete şi instituţîi judiciare. Îşi exprimă încrederea că aceste Protocoale sunt legale când chiar Curtea Constituţională ne spune că nu sunt dar atacă la baionetă alte instituţii ale Statului cum este Jandarmeria care şi-a făcut datoria. Nu vedem dublul standard prezidenţial? Nu observăm dublă măsură după care judecă preşedintele? Domnule preşedinte Iohannis…Am fost un partizan al bunei colaborări instituţionale indiferent de simpatiile politice dar mă lăsaţi fără argumente atunci când vine vorba despre exercitarea cu demnitate şi bună credinţă a funcţiei de Preşedinte al României pe care o ocupaţi temporar… ”, a conchis liderul social-democrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *