Skip to content
Politică

Vicepreședintele Academiei Române denunță ”un genocid”

www.silvarom.ro

Vicepreședintele Academiei Române atrage atenția în privința situației tinerilor de la sate care nu urmează studii universitare.

Bogdan Simionescu a comunicat joi situația din Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, ce ocupă locul doi în rândul universităților tehnice. Din totalul de 11 facultăți, în 10 dintre ele nu a existat nici un „copil de țăran student”.

În momentul de față, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, a doua universitate tehnică din România, are 11 facultăți. La 10 din cele 11 facultăți, în ultimii șapte ani, nu a existat niciun copil de țăran student. Copiii care trăiesc la țară și familiile lor reprezintă 40% din populația României. Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării de la dreptul de a ști carte”, a declarat Simionescu.

Pe de altă parte, lipsa elevilor în rândul școlilor de la sate, este o problemă sesizată și de acad. Eugen Simion, președintele Secției de Filologie și Literatură a Academiei Române. El a deplâns desființarea școlilor sătești din cauza acestei problemei, de către unul dintre guvernele anterioare ale României, publicat realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *