Skip to content
" "
Politică

Vicepreședintele Academiei Române denunță ”un genocid”

www.silvarom.ro

Vicepreședintele Academiei Române atrage atenția în privința situației tinerilor de la sate care nu urmează studii universitare.

Bogdan Simionescu a comunicat joi situația din Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, ce ocupă locul doi în rândul universităților tehnice. Din totalul de 11 facultăți, în 10 dintre ele nu a existat nici un „copil de țăran student”.

" "
" "

În momentul de față, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, a doua universitate tehnică din România, are 11 facultăți. La 10 din cele 11 facultăți, în ultimii șapte ani, nu a existat niciun copil de țăran student. Copiii care trăiesc la țară și familiile lor reprezintă 40% din populația României. Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării de la dreptul de a ști carte”, a declarat Simionescu.

Pe de altă parte, lipsa elevilor în rândul școlilor de la sate, este o problemă sesizată și de acad. Eugen Simion, președintele Secției de Filologie și Literatură a Academiei Române. El a deplâns desființarea școlilor sătești din cauza acestei problemei, de către unul dintre guvernele anterioare ale României, publicat realitatea.net

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *