Skip to content
Politică

Vicepreşedintele Comisiei de control așteaptă explicații de la SRI

radutudor.ro

Comisia parlamentară de control a Serviciului Român de Informații așteaptă explicații de la instituție, după ce un fost ofițer, Daniel Dragomir, a dezvăluit că o zi de filaj ar costa 3.000 de euro.

Anunțul a fost făcut chiar de vicepreședintele Comisiei prezidențiate de Claudiu Manda. În plus, Marian Cucșa spune că dezvăluirile făcute de ex-ofițerul SRI ar arăta că românii au plătit mai mulți ani la rând pentru a fi ascultați, conform Mediafax.ro.

”Datele care apar în spaţiul public cu privire la interceptările efectuate de către Serviciul Român de Informaţii de-a lungul ultimilor 14 ani arată că ţara noastră a devenit un adevărat tărâm al făgăduinţei pentru serviciile de informaţii. Numărul impresionant de mandate de interceptare, precum şi costul aparaturii pentru interceptare, de care beneficiază SRI, confirmă amploarea luată de fenomenul ascultărilor telefoanelor. Practic, există date care să indice faptul că românii au plătit din banii lor sute de milioane, dacă nu miliarde, de euro pentru a fi ascultaţi. Cu siguranţă, românii au dreptul să ştie cu exactitate la cât s-au ridicat cheltuielile pentru interceptări. Orice român se întreabă în aceste condiţii dacă aceşti bani nu ar fi fost mai bine folosiţi pentru obiective economice sau sociale care sunt mai importante, precum autostrăzi, şcoli sau spitale”, a declarat duminică deputatul ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *