Skip to content
Externe

Vicepreședintele Comisiei Europene avertizează: Putin va ataca țările baltice dacă va câștiga războiul din Ucraina

Facebook/Comisia Europeana

Valdis Dombrovskis, vicepreședintele Comisiei Europene, avertizează asupra faptului că Putin ar urma să țintească țările baltice în cazul în care Rusia câștigă războiul din Ucraina, informează Politico.

Comisarul european pentru comerț, care a crescut în fosta URSS, avertizează că sancțiunile impuse de Occident nu sunt suficiente pentru a stopa războiul.

Valdis Dombrovskis este din Lituania, țară ce a fost anexată fostului URSS și trage un semnal de alarmă cu privire la consecințele pe care le-ar putea aduce o eventuală victorie a lui Putin în Ucraina, scrie b1.ro.

Vicepreședintele Comisiei Europene este de părere că sancțiunile pe care Occidentul i le-a impus lui Putin nu sunt suficiente ca să oprească războiul din Ucraina, iar în cazul unei victorii aici, Putin va continua și în țările baltice.

Dacă nu susținem Ucraina, nu se va opri în Ucraina. Din păcate, Putin este într-o dispoziție agresivă și probabil agresiunea va continua în alte țări”, a declarat comisarul european pentru Comerț, potrivit sursei citate mai sus.

Rusia amenință cu închiderea gazelor, în contextul sancțiunilor din Occident

Vicepremierul rus Alexander Novak a declarat luni că Rusia ar putea întrerupe aprovizionarea cu gaze naturale către Germania prin conducta Nord Stream 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *