Skip to content
Politică

Vicepreşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, chemat la DNA

Vicepreşedintele Consiliului Naţional Secuiesc Arus Zsolt a fost audiat, luni, de Direcția Națională Anticorupție Târgu Mureş, ca martor în dosarul primarului municipiului Gheorgheni, Mezei Janos, care este cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu şi şantaj.

Arus Zsolt a declarat, luni, că nu înţelege de ce a fost audiat în aceste dosar, el considerând că primarul din Gheorgheni nu a săvârşit nicio ilegalitate.

„Nici eu nu am înţeles de ce am fost citat ca martor, nu am nicio tangenţă cu acest caz. Procurorul în faţa căruia am dat declaraţia a vrut să ştie un singur lucru: dacă am încercat să-l ajut în vreun fel pe primarul Mezei ca să scape de pedeapsă. Eu, ca şi cetăţean al Gheorgheniului, sunt interesat ca oraşul să aibă un primar în funcţie şi să nu stricăm relaţiile de înfrăţire cu Sectorul 5 din Budapesta, cu care Primăria Gheorgheni este asociată în firma Monturist. Eu am făcut demersuri către primarul din Budapesta şi i-am expus părerea mea, că toată chestiunea a pornit de la faptul că au fost induşi în eroare de administratorul firmei Monturist. Am cerut să aibă o întâlnire reprezentanţii celor două consilii, să clarifice situaţia, şi să se renunţe la acest proces, pentru că este clar că primarul Mezei nu a comis nimic ilegal”, a declarat Arus Zsolt, potrivit B1.

Conform acestuia, primarul Mezei Janos nu îşi poate îndeplini sarcinile în urma dosarului de la DNA Târgu Mureş, în care este acuzat de abuz în serviciu şi şantaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *