Skip to content
Puterea Știrilor Video

Vicepreședintele PNL, Ben-Oni Ardelean, ironizează politica de cadre a fostului guvern PSD: Nu știu unde i-au găsit pe toți lipitorii de afișe

Facebook/Ben Oni Ardelean

Vicepreședintele PNL, Ben-Oni Ardelean, a declarat la „Puterea Știrilor” că imediat după preluarea frâielor guvernării, liberalii au depistat foarte multe probleme.

„Aș menționa un singur lucru în acest moment, e vorba de angajări. Pe o anumită firmă, de la colțul străzii, o persoană era angajată cu un salariu de 200-300 milioane lei vechi, apoi transferat în sfera publică, prin detașare. De aia urlă toți acum, în momentul în care ai dat OUG 14, ai anulat anumite prevederi, deci cam 10-15% din ministere au plecat acasă. Nu poți să vii acum și să spui că statul român a funcționat perfect când tu ai îngroșat rândurile celor din sfera publică, și atunci acești oameni normal că urlă și strigă că sunt trimiși acasă”, a declarat deputatul liberal.

De asemenea, liberalul acuză că în România, până la momentul moțiunii de cenzură, aveam 190 de secretari de stat.

„E o aberație. Vă dau exemple. Până la guvernul Grindeanu erau 55 de secretari de stat, Tudose a ridicat la 80, iar Viorica Dăncilă a ridicat la 150, plus 40 cei care erau asimilați cu poziția de secretari de stat. Nu știu unde i-au găsit pe toți lipitorii de afișe, cu facultăți terminate la colțul străzii, oamenii aceștia erau de o incompetență crasă”,  acuză Ben-Oni Ardelean.

Acesta spune că a asistat la foarte multe situații în care demnitarii nu erau capabili să răspundă unor întrebări punctuale, legate de activitatea lor.

„Conduceam ședintele de plen, ca vicepreședinte al Parlamentului, pentru întrebări, interpelări pentru Guvern. Am avut o situație hilară, în momentul în care un deputat nu a fost mulțumit de răspunsul primit de la minister, pe care l-a citit o domnișoară (n.r. secretar de stat) de pe foaie și a mai pus o întrebare. Această secretară de stat s-a uitat la mine șocată și a început să plângă. Nu știa ce să mai zică. Era la nivel de adjunct de ministru. Să nu mai vorbim de personaje pitorești, Andrușcă și alții, care au populat diverse ministere. În acest context, normal că atunci când îi dai pe mâna lui Andrușcă economia României, care încă însumează, din păcate, centralizat, cam 35% din economia reală a țării e o problemă. Nu poți să ai vulcanizare la colțul străzii și să ajungi ministrul economiei. Personajul respectiv atunci când a fost chemat la grupul parlamentar PNL, ca să ne lămurească pe niște chestiuni, i s-a făcut rău cu inima. Vă dați seama, în ce situație hilară dar tragică în același timp, a ajuns statul român să pună astfel de personaje în funcții cheie în conducerea unui stat. Ne aducem aminte de Emil Bobu înainte de Revoluție, care avea 4 clase. La nivelul ăsta au dus guvernarea”, a declarat vicepreședintele PNL Ben-Oni Ardelean, la „Puterea Știrilor”.

Referitor la acuzațiile că liberalii au făcut epurări politice în instituțiile publice din România, deputatul liberal a fost categoric.

„Păi ne punem oameni în aceste funcții, că nu putem să aducem oameni de pe stradă, ci profesioniști. Vreau să dau un exemplu, au fost demiși 190 de secretari de stat. Uitați-vă la numărul de oameni care au fost puși în aceste 3 luni de când am preluat guvernarea. Nu știu dacă sunt 25 de secretari de stat, pentru că sunt foarte atent aleși. Până în prezent, pe persoanele care au fost numite, chiar nu avem reclamații. Trebuie să ai oameni pe toate pozițiile ca să poți funcționa ca stat, nu poți să lași poziții goale, dar este în același timp absolut imperativ ca aceștia să fie foarte atent aleși. Vor fi oameni care au viziune liberală că nu o să pun socialiști”, a conchis vicepreședintele PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *