Skip to content
Politică

Vicepreședintele PNL, despre cum dă guvernul Ponta românilor cu o mână și ia cu două

Într-un comunicat de presă remis redacției PSnews, miercuri, vicepreședintele PNL Alin Tișe critică modul în care guvernul Victor Ponta ia decizii în numele românilor. Este vorba de faptul că dincolo de masurile aparent favorabile ale guvernului, cum este cea a ieftinirii prețului la medicamente, se are în vedere sărăcirea românilor, întrucât acoperirea acestor scăderi de prețuri vine tot din buzunarul românilor.

Deși „o serie întreagă dintre cele mai folosite medicamente, în special în tratamentele bolilor cronice (de lungă durată), sunt trecute din categoria de compensare A sau B, pe lista C sau chiar D”, bolnavii cronici vor plăti mai mult pentru acestea.

Măsura este in defavoarea producătorilor de medicamente, dar și a cetățenilor din sistemul de stat al asigurărilor de sănătate.

Banii care se vor aduna la buget vor fi folositi pentru „pomenile electorale” la alegerile din 2016, opinează Alin Tișe.

Redăm mai jos comunicatul de presă amintit:

„Alin Tișe – Guvernul PSD pare a fi găsit calea către buzunarele românilor, pe metoda ”dăm cu o mână, luăm cu două”.

Cum funcționează ”miracolul” pesedist? Primul pas: se ieftinește prețul la majoritatea medicamentelor. Rezultat: toată lumea e mulțumită.

Pasul 2: apelând la o suită întreagă de tertipuri și motivații, o serie întreagă dintre cele mai folosite medicamente, în special în tratamentele bolilor cronice (de lungă durată), sunt trecute din categoria de compensare A sau B, pe lista C sau chiar D.

Rezultatul: un bolnav cronic care plătea pentru medicamentele compensate 100 de lei înainte de ieftinire, acum, după scăderea prețurilor, va plăti 150 de lei sau chiar mai mult.

Toată lumea pierde, atât producătorii de medicamente (ca urmare a ieftinirii acestora), cât mai ales cetățenii care au contribuit o viață la sistemul de asigurări de sănătate, cărora Guvernul le bagă cu nerușinare mâna în buzunarele pe care oricum le-a golit deja.

Aceasta este medicația oferită de guvernul socialist.

Se vor aduna bani în plus la buget, bani care, vă garantez, nu se vor regăsi în serviciile medicale oferite cetățenilor. La fel cum nu s-au regăsit în infrastructura rutieră nici banii adunați din taxa de drum.

Ce face guvernul socialist cu aceste sume uriașe? Nu știm, dar putem bănui. Adună la pușculiță pentru pomenile electorale din alegerile care vor veni. Sau, poate, vor realiza, în ciuda mirărilor și neliniștilor noastre, investițiile pe care le așteptăm cu toții de patru ani.

Vom trăi și vom vedea. Doar să avem sănătate. Că dacă ajungem să ne tratăm în țara condusă de actualul Guvern, viitorul nu pare deloc încurajator.”, conchide vicepreședintele liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *