Skip to content
Coronavirus

UPDATE Secții de la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iaşi au fost închise, după ce reputatul dr. Lucian Miron a fost diagnosticat cu coronavirus

Facebook

UPDATE ora 15:00

Secții de la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria”din Iaşi au fost închise și se așteaptă rezultatul testului pentru COVID-19 în cazul unui medic.  Este vorba despre pediatrul Ingrid Miron, soția șefului Clinicii de Oncologie, Lucian Miron. Cei doi au fost în Franța, iar medicul pediatru a intrat apoi în contact cu 27 de copii şi cu 10 cadre medicale, fără să știe că are vreo problemă, scrie Mediafax, citat de Hotnews.ro
„În momentul în care s-a primit informaţia că soţul doamnei este confirmat s-au luat măsuri suplimentare. Este clar. Închiderea secţiilor unde domnia sa şi-a desfăşurat activitatea şi vizavi de intrări-ieşiri, pacienţi şi angajaţi. Aşteptăm rezultatul ca să trecem la altă etapă dacă va fi necesar. Se pare că da, în ziua de luni a fost la muncă. Însă, din informaţiile colegilor, domnia sa avea o stare generală bună, fără acuze care să definească o situaţie la risc şi, în plus, ca noi toţi, cu echipament de protecţie adecvat, chiar mai mult decât cel pe care îl port eu acum, cu mască specială… Azi nu a fost la serviciu, nu vine. Vom aştepta rezultatul”, a declarat Tamara Roşu, reprezentant al Spitalului de Pediatrie „Sf Maria” Iaşi.
———————————————————————————————————————-

Medicul ieşean Lucian Miron, şef de clinică la Instititul Regional de Oncologie din Iaşi, a fost diagnosticat cu Covid-19 în cursul zilei de luni, 16 martie.

El se află internat la Spitalul de Boli Infecţioase.

Lucian Miron, unul dintre cei mai cunoscuşi medici oncologi din ţara noastră, a fost testat pentru noul tip de coronavirus zilele trecute. Pe 11 martie, Miron – cadru medical la Institutul Regional de Oncologie şi soţia sa, Ingrid Miron – medic la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi, au venit la Iaşi, de la Paris.

În acel moment, niciunul dintre ei nu era obligat să se izoleze la domiciliu, Franţa nefiind una dintre zonele de risc. Totuşi, Lucian Miron a fost sfătuit de către reprezentanţii Institutul Regional de Oncologie să stea acasă, în izolare, în timp ce soţia sa a mers la muncă.  Ea a continuat să trateze copiii bolnavi de cancer.

Într-o declaraţie data cotidianului “Ziarul de Iaşi”, Ingrid Miron a precizat:

Eu mi-am reluat de luni treaba la Sf. Maria, purtând tot timpul masca cu filtru special FP 3 şi mănuşi. Înainte de a reveni am luat de două ori legătura cu directorii de la Sf. Maria care au respectat procedura şi au telefonat la Tel Verde unde li s-a spus că Franţa nu are risc. Din păcate, neavând niciunul absolut niciun simptom, suntem perfect fizic, am ales totuşi să ne testăm, deşi procedura de la momentul intrării în ţară nu prevedea asta”, a declarat Ingrid Miron.

În cursul zilei de marţi, 17 martie, este aşteptat şi rezultatul testului prelevat de la doctoriţa ieşeană, scrie Adevarul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *