Vicepreşedintele Turciei: Suntem două ţări riverane obligate să cooperăm, datorită alianţei pe care o avem

Sursa: Facebook

România şi Turcia sunt două ţări la Marea Neagră care trebuie să coopereze strâns, pentru securitatea regională, a declarat, vineri, vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yilmaz.

Cevdet Yilmaz a susţinut o declaraţie de presă comună cu premierul Marcel Ciolacu.

Înaltul oficial turc a menţionat actualul acord de deminare semnat de România, Bulgaria şi Turcia.

„Pentru asigurarea securităţii la Marea Neagră, noi suntem două ţări riverane care suntem obligate să lucrăm şi să cooperăm şi datorită alianţei pe care o avem. De la începutul războiului şi până la ora actuală am lucrat împreună cu aliaţii noştri români şi bulgari în cadrul Grupului de lucru pentru măsurile împotriva minelor în derivă de la Marea Neagră. S-a prevăzut să înceapă în cel mai scurt timp aceste activităţi comune”, a spus Cevdet Yilmaz, potrivit traducerii oficiale.

El a menţionat şi implicarea ţării sale în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

„De la începerea războiului din Ucraina, Turcia a luptat foarte mult pentru oprirea războiului, pentru asigurarea securităţii elementare globale, pentru siguranţa navigaţiei la Marea Neagră şi noi vom continua să lucrăm pe acest domeniu, datorită Convenţiei Strâmtorilor de la Marea Neagră, care ne asigură să ne asumăm o mare importanţă pentru asigurarea securităţii în această zonă, pentru a scădea tensiunea din zonă şi pentru asigurarea securităţii zonei noastre”, a arătat Cevdet Yilmaz.

Totodată, vicepreşedintele Turciei a vorbit de situaţia regională de securitate.

„Suntem de partea păcii, a stabilităţii în zona noastră”, a evidenţiat el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL