Skip to content
Politică

Vicepreședintele USR Iași, exclus din partid din cauza promovării cultului lui Ion Antonescu și folosirii minorilor în campanie

Marian Curmei, vicepreședintele organizației USR din județul Iași, a fost exclus din partid miercuri, în urma unui vot cvasi-unanim. El a fost exclus după ce conducerea partidului a considerat că a promovat cultul lui Ion Antonescu, a folosit minori în campanie și a avut atitudini homofobe, misogine și anti-maghiare, după cum a confirmat Cristina Prună, vicepreședinte USR.

Curmei, care a fost în trecut membru UNPR, a scris pe Facebook în 2018 că ”în țara în care trăim ar fi o probabilitate mult mai mare ca în orașe din țară să apară statui ale lui Ion Iliescu, străzi cu acest nume, decât reabilitarea Mareșalului Ion Antonescu”, postare însoțită de fotografia celui care a inițiat pogromul împotriva evreilor și romilor.

În decembrie 2019, pe pagina de Facebook a USR Holboca – condusă de Marian Curmei – au apărut imagini cu copii îmbrăcați cu haine care purtau însemnele USR, informează g4media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *