Skip to content
Puterea Știrilor Video

Viceprimar USR, după ce a criticat conducerea partidului la „Puterea Știrilor”: „Probabil că în urma acestei discuții o să mă mai dea afară de vreo 4-5 ori”

captură puterea știrilor

Finanțarea din bani publici pe care o primește Cristian Ghinea, pe firmă, de la USR nu văzută cu ochi buni nici măcar de membrii partidului. Sau, cel puțin, nu de cei din anturajul tripletei Drulă-Barna-Ghinea. Iar cine îndrăznește să protesteze este imediat marginalizat sau chiar dat afară din partid. Invitat la „Puterea Știrilor”, Cristian Ghingheș, viceprimarul Bacăului exclus de trei ori din USR pe motiv că a refuzat să-și dea demisia pentru a lăsa în loc un membru Pro România, a dezvăluit că „atunci când spui ceva sau arăți niște chestiuni care se întâmplă la nivelul conducerii locale sau naționale ți-o iei pe coajă, ești urmărit, prigonit, dat afară”. Mai mult, acesta a susținut că mulți dintre liderii USR „nu vor să urmărească aplicarea politicilor publice, pe ei îi interesează să își conserve pozițiile la nivel național, la nivel local”.

Întrebat dacă a luat și el bani de la partid, pe modelul fostului ministru al Fondurilor Europene, Ghingheș a răspuns ironic: ”Nu am avut această onoare ca domnul Ghinea”. Mai mult, el ar fi cerut de la USR o situație a plăților către terți, dar i s-a spus că nu mai are acest drept, fiind suspendat.

”Nu, nu am avut această onoare ca domnul Ghinea și, cu atât mai mult, chiar am cerut niște situații la nivel local, unde se duc banii de pe subvenții, banii de pe cheltuielile de la partid, banii publici de la partid și mi s-a răspuns că nu am dreptul să cer asta pentru că nu mai am drepturi ca membru, că sunt membru suspendat și nu mai am dreptul să cer aceste informații”, a declarat viceprimarul Bacăului la ”Puterea Știrilor”.

El a adăugat că nu mai există democrație internă în USR, iar membrii care contestă deciziile conducerii sunt marginalizați sau chiar excluși, acesta fiind și cazul său.

„În momentul de față, în USR nu există democrație internă, atunci când spui ceva sau arăți niște chestiuni care se întâmplă la nivelul conducerii locale sau naționale, ți-o iei pe coajă, ești urmărit, prigonit, dat afară de trei ori, deci oamenii ăștia nu vor sa urmărească aplicarea politicilor publice, pe ei îi interesează să își conserve pozițiile la nivel național, la nivel local. Probabil că în urma acestei discuții îmi vor mai face vreo 10 sesizări, o să mă mai dea afară de vreo 4-5 ori”, a mai spus Cristian Ghingheș.

Exclus pentru că nu a acceptat „blatul” USR-Pro România

Prima excludere a lui Cristian Ghingheș din USR a avut loc în 2021, în urma unei decizii a Biroului Județean al partidului, după ce a criticat alianţa cu partidul lui Victor Ponta.

După doi ani de muncă pentru comunitate ca membru USR PLUS, în urmă cu puțin timp am aflat din presă (căci așa se comunică mai nou deciziile marcate drept confidențiale) că luni, pe 8 noiembrie, Biroul Județean condus de Lucian Daniel Stanciu Viziteu m-a exclus din partid. Motivul invocat? Patru sesizări în care sunt acuzat că am afectat obiectivele politice ale organizației prin atitudinea pe care am avut-o față de decizia abuzivă de a mi se retrage atribuțiile de viceprimar de către primarul coleg de partid și pe care l-am ajutat să fie ales în septembrie 2020 în această funcție”, a scris viceprimarul pe Facebook.

Cristian Ghingheș spune că motivul excluderii sale din partid, ceea ce ar duce la pierderea mandatului de consilier și a funcției de viceprimar, ar fi venit în urma criticilor privind înțelegerea dintre primarul Viziteu și PRO România, care, în schimbul voturilor din Consiliul local, ar fi urmat să primească funcția de viceprimar.

În cadrul USR PLUS Bacău nu se discută deloc nici despre această combinație cu PRO România ce trădează angajamentele pe care ni le-am luat față de băcăuani, nici despre direcția greșită a administrației conduse de Stanciu-Viziteu. Oricum, voi ataca decizia de excludere atât la nivel intern, cât și în instanță (dacă se va ajunge acolo), unde voi pune pe masă toate elementele de mai sus. Până la lămurirea acestor aspecte voi rămâne membru suspendat, dar îmi voi continua activitatea atât ca viceprimar, cât și în calitate de consilier local. Dacă partidul (la nivel local, județean, național) va rămâne pasiv la toate acțiunile primarului care contravin angajamentelor și valorilor USR PLUS, menționate de mine mai sus, înseamnă că mă lupt cu morile de vânt și că locul meu chiar nu mai este aici”, a mai scris Ghingheș.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *