Skip to content
Politică

Viceprimarul Bădulescu nu rămâne fără reacție: ce spune despre excluderea a celor patru consilieri generali

http://inquamphotos.com/

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, consilier general PSD, a declarat că documentul din partea filialei PSD Sector 5 nu a ajuns la primarie. Acest document restrangea sprijinul politic pentru patru consilieri generali, Bădulescu susținând că dacă era aşa, aceştia nu ar mai fi putut, din aprilie şi până în prezent, să-şi exercite activitatea.

De asemenea, Bădulescu susţine că nu înţelege nemulţumirea primarului Sectorului 5, Daniel Florea, în condiţiile în care consilierii generali PSD şi implicit cei patru, au votat întodeauna proiectele benefice pentru sectorul pe care îl reprezintă.

În Consiliul General sunt 24 de consilieri generali PSD, patru consilieri generali ALDE, 15 consilieri generali USR, opt consilieri PNL şi patru consilieri PMP. Astfel, PSD şi ALDE asigură, în prezent, majoritatea în Consiliu.

Dacă sunt retraşi din rândul social-democraţilor Ancuţa Florea, Marius Adrian Pavel, Nina Săndulescu şi Valeriu Nicolae şi dacă aceştia nu vor fi înlocuiţi de alţi membri PSD, PSD şi ALDE vor rămâne în minoritate în faţa opoziţiei PNL, USR şi PMP.

Dumnealui (Daniel Florea, n.r.) ştim bine că voia să fie vicepreşedinte din partea regiunii Bucureşti-Ilfov şi nu s-a întâmplat asta, aşa că ajungem la această nebunie şi nu ratează nicio ocazie. Dacă le-a fost retras sprijinul politic, aşa cum susţine dumnealui, atunci ar fi trebuit să existe ceva care să ateste asta”, a spus Bădulescu.

El a explicat că dacă în final cei patru consilieri vor fi retraşi, atunci posturile lor vor deveni vacante şi vor fi ocupate de alţi consilieri PSD.

Sigur că avem o listă de rezervă, orice partid are una, conform procedurilor, iar posturile vor fi ocupate, în ordine, de cei care sunt pe această listă”, a spus viceprimarul.

Întrebat dacă există riscul ca PSD-ALDE să-şi piardă majoritatea în CGMB, Bădulescu a spus că nu, şi că singura problemă a fost la ultima şedinţă de Consiliu, când a lipsit un consilier social-democrat.

E adevărat că la ultima şedinţă nu au fost aprobate câteva proiecte pentru că nu am avut majoritate, a lipsit un coleg de-al nostru, însă nu se pune problema. (…) Nu comentez alte atitudini politice, ce fac consilierii din opoziţie”, a mai declarat Aurelian Bădulescu conform digi24.ro

Amintim că patru consilieri generali au fost excluşi din partid de filiala PSD Sector 5 condusă de primarul Daniel Florea, decizie luată în unanimitate de Comitetul Executiv împotriva acestora pentru că ar fi votat în repetate rânduri împotriva intereselor legitime ale cetăţenilor din Sectorul 5.

Măsura de retragere a sprijinului politic a fost luată încă din aprilie, însă nu a fost niciodată pusă în aplicare, cei patru rămânând pe posturile de consilieri generali, arată PSD Sector 5. Retragerea celor patru ar putea afecta majoritatea pe care o deţine Gabriela Firea împreună cu PSD-ALDE în Consiliul General.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *