Viceprimarul Capitalei invită sindicaliștii STB la discuții pentru soluționarea conflictului colectiv de muncă

STB
Sursa foto: STB

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, îi invită pe sindicaliștii din cadrul STB pentru a analiza propunerile înaintate în cadrul negocierilor pentru contractul colectiv de muncă în cadrul unui grup de lucru. Sindicaliștii au amenințat cu greva generală, fiind nemulțumiți că, după expirarea Contractului Colectiv de Muncă la data de 31 august, negocierile cu conducerea STB pentru un nou contract au eșuat.

Stelian Bujduveanu a transmis o invitație către conducerea Sindicatului Transportatorilor din București.

„Vă invităm să luați parte la un grup extins de lucru pentru a discuta propunerile înaintate în cadrul negocierilor pentru contractul colectiv de muncă. Această întâlnire va oferi oportunitatea de a analiza detaliat fiecare propunere și de a găsi soluții optime care să asigure beneficii echitabile atât pentru lucrătorii din transport, cât și pentru locuitorii municipiului București”, se arată în invitația transmisă de viceprimarul Capitalei.

De asemenea, reprezentanții Sindicatului Transportatorilor din București au precizat că Primăria Capitalei intervine pentru aplanarea conflictului colectiv de muncă din Societatea de Transport București.

Sursă foto: Primăria Municipiului București
Sursă foto: Primăria Municipiului București

„Primăria Capitalei intervine pentru aplanarea conflictului colectiv de muncă din Societatea de Transport București STB SA. Conducerea Sindicatului Transportatorilor din București (STB) a primit o invitație oficială la o întâlnire de lucru în care se vor discuta detaliat propunerile Sindicatului și se vor căuta soluții care să evite o grevă generală în transportul public de suprafață din Capitală”, au precizat reprezentanții Sindicatului Transportatorilor din București.

Directorul Societății de Transport București (STB), Adrian Criț, a afirmat recent că a fost notificat de sindicaliști privind începerea conflictului colectiv de muncă, aceștia amenințând cu greva generală în cazul în care nu sunt majorate salariile. În prezent, un șofer angajat al STB câștigă peste 6.600 de lei net pe lună, însă unii au cerut și un așa-numit „spor de burduf” pentru conducerea vehiculelor cu o lungime mai mare.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: