Skip to content
Politică

Viceprimarul Cristian Tudorache nu aruncă banii pe panseluțe. Care sunt priorităție Consiliului Local Sector 3

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, redacției PSnews.ro, 27 de consilieri locali au participat în această zi la ședința Consiliului Local al Sectorului 3.

Ședința a tratat subiecte de maximă importanță precum „hotărâri depromulgare a unor investiții, dar si o hotărâre de consiliu prin care se aprobau indicatori tehnico-economici pentru amenajări peisagistice in curțile unităților de învățământ din Sectorul 3 (punctul 10),dar și aprobarea bugetului local al Sectorului 3 si a anexelor pe credite (punctele 14,15, 16 si 17).”

Referitor la amenajările peisagistice, Ionuț Nicolescu, liderul de grup al consilierilor locali PNL, a cerut o analiză a referitoare la „suprafețele aferente fiecărei unități de învățământ unde se dorea execuția de lucrări de amenajări peisagistice”.

Întrucât suma alocată acestui proiect se ridica la  aproximativ 25 de milioane de euro, Consilierii PNL au anunțat că vor vota împotriva realizării acestei amenajări insitând asupra ideii că prioritățile locuitorilor sectorului 3 țin de chestiuni mult mai importante și mai concrete. Totodată, consilierii liberali vor vota și împotriva aprobarii bugetului sectorului 3.

Astfel, viceprimarului Sectorului 3, Cristian Tudorache, a declarat: „Pe agenda Consiliului Local Sector 3 ar trebui să fie cu totul alte proiecte decât cele propuse in vederea aprobarii. Ar trebui să discutăm proiecte care să vizeze creșterea siguranței cetățeanului și a ordinii publice, prin construirea unui centru performat de monitorizare video cu ajutorul a 500 de camere video, sau transformarea Parcului Pantelimon intr-un adevărat pol urban de agrement prin revitalizarea completă a zonei.”, se mai arată în comunicatul menționat.

Redăm mai jos comunicatul citat:

„Astăzi, 29 ianuarie, a avut loc ședința Consiliului Local al Sectorului 3. La ședință au participat 27 din totalul de 31 de consilieri locali. Printre punctele importante de pe ordinea de zi s-au aflat hotărâri de promulgare a unor investiții, dar si o hotărâre de consiliu prin care se aprobau indicatori tehnico- economici pentru amenajări peisagistice in curțile unităților de învățământ din Sectorul 3 (punctul 10), dar și aprobarea bugetului local al Sectorului 3 si a anexelor pe credite (punctele 14,15, 16 si 17). La punctul privind amenajările peisagistice, liderul de grup al consilierilor locali PNL, Ionuț Nicolescu, a solicitat explicații direcției de specialitate cu privire la suprafețele aferente fiecărei unități de învățământ unde se dorea execuția de lucrări de amenajări peisagistice. Aceste date nu erau prezentate în materialele pregătitoare puse la dispoziție consilierilor, aceștia neputând calcula prețul pe metru pătrat de suprafață amenajată. Suma totală alocată acestui capitol era de aproximativ 25 de milioane de euro, iar explicațiile complete nu au fost furnizate. Atat la aceatsa hotarare cat si la aprobarea bugetului sectorului 3, Consilierii PNL au anunțat că vor vota împotrivă, nu numai din această cauză, ci și pentru că în opinia lor prioritățile cetățenilor din Sectorul 3 sunt cu totul altele: modernizarea și repararea sistemului rutier, asfaltarea strazilor din cadrul zonelor mărginașe aflate in plina dezvoltare urbana, crearea de parcări subterane și supraterane în vederea fluidizării traficului rutier și a asigurării unui trafic pietonal decent, precum și implementarea unor proiecte prin care cadrele didactice și elevii din școlile din sector sa fie instruiți pentru a reacționa prompt în cazul unor situații de urgență, cum ar fi producerea unor incendii sau, mai grav, a unui cutremur de mare intensitate.

In urma unui interviu, Viceprimarului Sectorului 3, Cristian Tudorache, a declarat: „Pe agenda Consiliului Local Sector 3 ar trebui să fie cu totul alte proiecte decât cele propuse in vederea aprobarii. Ar trebui să discutăm proiecte care să vizeze creșterea siguranței cetățeanului și a ordinii publice, prin construirea unui centru performat de monitorizare video cu ajutorul a 500 de camere video, sau transformarea Parcului Pantelimon intr-un adevărat pol urban de agrement prin revitalizarea completă a zonei.”

În final, punctul de pe ordinea de zi privind amenajările peisagistice a fost respins ia bugetul a fost aprobat in cele din urma fara votul consilierilor liberali.”, mai precizează comunicatul menționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *