Skip to content
Puterea Știrilor Video

Viceprimarul Sectorului 2 anunță redeschiderea restaurantelor în sector: apel tranșat către premierul Ludovic Orban

https://www.facebook.com/dancristianpopescu/

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2 și candidatul PSD la Primăria Sectorului 2, este de părere că Guvernul „are o politică neclară și netransparentă față de industria Horeca și îi cere premierului Ludovic Orban „să vină cu explicații științifice clare ”.

Dan Cristian Popescu solicită redeschiderea restaurantelor începând cu  15 septembrie, în caz contrar promite că va face tot posibilul ca acestea să fie deschise la nivelul Sectorului 2. „Voi face tot ce ține de mine (n.r- să deschidă restaurantele în Sectorul 2). Și dacă dânșii se vor împotrivi, voi încerca să redeschid la nivel local, în Sectorul 2 așa cum am deschis parcurile”, spune acesta.

Discut cu oamenii în sector. Merg în fiecare zi pe teren și discut cu sute de oameni și pensionari și profesori și copii și elevi și patroni și bucătari, ospătari. Este o mare problemă. Guvernul are o politică neclară, netransparentă față de această industrie, Horeca, și față de alte categorii, dar în special o să mă refer la această categorie foarte numeroasă. Sunt câteva sute de oameni, industria orizontală, producătorii și procesatorii de alimente, transportatorii, importatorii, producătorii și comercianții de articole complexe, șervetele, firme care spală fețe de masă.

Deci sunt foarte mulți oameni care suferă. Vedem o politică netransparentă a Guvernului. Eu am cerut astăzi foarte clar Guvernului: ori să vină cu explicații științifice clare de ce refuză deschiderea restaurantelor, cafenelelor, locurilor unde se poate lua masa, unde se poate servi ceva, sau să deschidă aceste locuri. Deci sunt țări în Uniunea Europeană care le-au deschis. Nu putem utiliza dubla măsură. Trebuie să spună. Ori au niște date clare că se transmite virusul interior mai mult decât afară. Deci nu se pot lua decizii de felul închidem terasele până la 23, după o săptămână până la 24. Se vede clar neprofesionalismul și faptul că nu se folosesc niște date certe. Eu sunt matematician și am pretenția în numele acestor sute de milioane de oameni care suferă, care își văd acum, la venirea toamnei și a iernii, din nou spectrul sărăciei. Terasele se vor închide din nou pentru că nu o să mai fie vremea pentru a le ține deschise și nu pot să văd iar oameni trimiși acasă într-un șomaj tehnic, vorbim despre firme care pot da faliment, cei care produc alimente, care produc produse alimentare pentru restaurante.

După ce o să dea faliment, când o să vrem să le deschidem o să avem probleme. O să ne bazam pe importuri. Se falimentează o întreagă industrie din cauza unor oameni care nu sunt în stare să ia niște decizii clare, niște decizii corecte. Nu poate să-mi spună nimeni că virusul funcționează în România într-un fel și în Franța în alt fel. În Franța sunt restaurantele deschise în interior. Sunt de acord cu măsuri de prevenție, nu știu, să fie mai puțini oameni la masă, mai puține mese, mai depărtate. Deci vedem niște decizii luate de niște oameni care nu știu să gestioneze situația. Ori să vină cu o justificare științifică clară, transparentă pe care să o pună pe masă și să ne-o arate tuturor de ce a luat această decizie, ori le cer să redeschidă restaurantele începând cu 15 septembrie. Altfel, voi face tot ce ține de mine să le redeschis, și dacă dânșii se vor împotrivi voi încerca să redeschid la nivel local, în Sectorul 2 așa cum am deschis parcurile. Voi deschide și restaurantele, cafenelele și alte localuri din Sectorul 2. Oamenii aceștia trebuie să aibă dreptul să muncească. Oameni și familiile lor suferă cu toții și văd un Guvern care nu știe să gestioneze situația. Nu stiu cine ia aceste decizii, nu pot să vorbesc despre cineva anume. Nu este o acțiune electorală, este un strigăt de disperare, un strigăt legat de o situație inadmisibilă. O industrie întreagă care este băgată în faliment din cauza nepriceperii. Sau dacă sunt date clare, îi rog să le facă publice.

Ca matematician, văd țări din Uniunea Europeană care deschid restaurantele și țări care nu deschid restaurantele. Printre care și România. Despre ce vorbim? Sunt date clare sau sunt diverși oameni ajunși în funții care nu au o experiență de viață destul de mare sau o experiență managerială care să îi facă să ia niște decizii corecte. V-am spus, când am văzut acea măsură prin care s-a redus programul teraselor până la 23, spunând că așa trebuie, că sunt niște calcule, după care după 5 zile s-a mărit la 24, mi-am dat seama că sunt niște amatori care nu au niciun calcul științific în spate, care iau decizii după ureche”, a declarat Dan Cristian Popescu, la Puterea Știrilor.

5 comentarii la “Viceprimarul Sectorului 2 anunță redeschiderea restaurantelor în sector: apel tranșat către premierul Ludovic Orban

  1. Economia trebuie sa mearga mai departe pentru ca mai apoi dupa aceasta perioada dificila sa nu intram intr-o criza. Felicitari domnul Dan Cristian Popescu pentru initiativa.

  2. Cu toti ne dorim redeschiderea Horeca si ma bucur ca Dan Cristian Popescu a luat aceasta initiativa si face tot posibilul pentru a rezolva problema.

    1. Ce l mai lingeți măgarilor! Nu are niciun drept legal sa ia vreo hotărâre. Nu pe el îl amendează statul. Oricum ,dragi pupincuriști aflata ca restaurantele vor fi redeschise mai devreme de 15 sept. și la inițiativa altcuiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *