Skip to content
Puterea Știrilor Video

Viceprimarul Sectorului 2 îi cere lui Barna să își ceară scuze: Neelegant, urât și imoral!

PS News PS News

Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, a declarat la „Puterea Știrilor” că este hotărât să candideze din nou la alegerile locale, însă este vădit deranjat de informațiile apărute în spațiul public referitoare la anumite detalii, neconforme cu realitatea, ale candidaturii sale.

„Am fost neplăcut surprins să văd un președinte de partid, sigur cu problemele dânsului, destul de mari, pe care le are, să-mi pună cuvinte în gură, adică neelegant, urât, imoral din partea dânsului, să încerce să mă atace mințind. Chiar îi solicit, dacă urmărește cumva postul dumneavoastră de știri, să-și ceară scuze, așa ar fi frumos. Să își ceară scuze, că pune cuvinte în gură unui om care nu i-a făcut nimic, nu știu, nici măcar nu-l cunosc”, a declarat Dan Cristian Popescu.

Viceprimarul Sectorului 2 al Capitalei exclude o înțelegere USR-PNL la nivelul Sectorului 2. De altfel, reamintim că liderii USR și PLUS București au lansat recent un atac la adresa PNL, acuzându-i pe liberali că au negociat funcții cu Gabriela Firea. Mai mulți lideri politici au postat pe Facebook un mesaj comun în care solicită PNL să rupă „orice legătură cu primăriile controlate de PSD”. 

„Nu știu ce doresc dânșii, am văzut atacuri nejustificate la adresa mea și a altor colegi, atacuri care îi descalifică. Eu mă așteptam să propună niște criterii foarte clare, pe care trebuie să le întrunească un candidat, nu să arunce cu cuvinte, cum face domnul Barna, de ce candidează Popescu, pentru că ne trebuie trebuie oameni de calitate. Păi, dânsul e vreo instanță morală, sau instanța calității, să pună ștampila pe cineva, dacă e de calitate sau nu? Corect ar fi să spună, să propună niște criterii, să nu ai dosare penale, el are, eu n-am, să nu fi avut afaceri cu statul, eu n-am avut niciodată. Dânsul a luat bani europeni înțeleg, cu colegii de școală, familia, nu știu ce au făcut pe acolo, am citit în presă. Așa este corect, să propui niște criterii foarte clare, de integritate și să vedem cine le întrunește. E mai corect decât să pui etichete, intitulându-te sau arogându-ți dreptul de a fi instanța calității sau instanța morală.”

Întrebat de sondajele efectuate de PNL în preajma campaniei electorale pentru alegerile locale, Dan Cristian Popescu spune că deocamdată nu cunoaște rezultatele acestora.

„Nu le fac eu, le face conducerea partidului, și nu ar fi corect să le fac eu, ci o instituție independentă. Dacă luăm de bună data de 27 septembrie pentru alegerile locale, pe care am văzut-o agreată cumva la nivelul Parlamentului și la nivelul Guvernului, probabil că până la 1-10 iulie maxim ar trebui să se stabilească toți candidații, pentru că după aceea trebuie strânse semnăturile, e un întreg proces până la depunerea efectivă a candidaturii.”, a declarat Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, la „Puterea Știrilor”.

PS News a evidențiat recent posibilitatea ca un ministru al Guvernului Orban să își dorească o candidatură la Primăria Sectorului 2, fiind vorba de ministrul Educației, Monica Anisie, care este și președintele PNL Sector 2, însă viceprimarul Dan Cristian Popescu spune că „niciodată nu mi-a spus că ar vrea să candideze, nu am auzit, nu știu, poate și-o fi schimbat părerea în ultima perioadă, că nu am mai avut ședințe din cauza pandemiei, dar din câte știu eu, nu era o prioritate a dânsei o candidatură la Sectorul 2”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *