Skip to content
Politică

Viceprimarul Tudy continuă să agite puternic apele: un ONG vrea să-l debarce. Solicitare către ALDE

Tudor „Tudy” Ionescu (viceprimar al Bucureştilor) continuă să agite puternic apele. Un ONG lansează o solicitare urgentă către ALDE, partidul pe listele căruia politicianul a fost ales consilier general.

Este vorba despre Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID), care a anunţat, sâmbătă, pe site-ul propriu, că va demara o campanie de strângere de semnături de la bucureșteni, pentru demiterea lui Tudor Ionescu

Mai mult: AID solicită conducerii ALDE retragerea sprijinului politic pentru Tudor Ionescu.

Totodată, AID le cere celorlalte partide (prin consilierii generali) și primarului general Gabriela Firea convocarea unei sesiunii extraordinare pentru întrunirea CGMB, în vederea alegerii unui nou viceprimar pentru municipiul București.

„Consiliul General al Municipiului București / Primăria Capitalei administrează al 2-lea buget public al României, iar cetățenii NU MAI ACCEPTĂ promovarea în funcții-cheie ale statului persoane care nu au expertiză în administrarea banilor publici”, se mai arată în comunicatul AID.

AID precizează că viața privată a actualului viceprimar „nu reprezintă un interes, însă, din punct de vedere profesional, considerăm extrem de grav promovarea acestuia în funcția de Viceprimar General al Capitalei”.

„Considerăm că a sosit vremea STOPĂRII promovării de către partidele politice a unor personaje veleitare, incompetente sau fără experiență, expertiză în administrația publică.

În măsura în care d-lui Tudor Ionescu nu i se va retrage sprijinul, nu se va convoca o ședință extraordinară a CGMB pentru desemnarea altui Viceprimar General, AID va demara o campanie de strângere de semnături de la bucureșteni pentru demiterea actualului Viceprimar”, încheie organizaţia non-guvernamentală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *