Skip to content
Politică

Victimele Holocaustului. Daniel Gheorghe: Comemorarea celor uciși este o datorie a umanității! EXCLUSIV

youtube.com

Astăzi, 9 octombrie, se comemorează în România victimele uneia din cele mai mari atrocități din istoria omenirii: Holocaustul. În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura marți cu deputatul PNL și istoricul Daniel Gheorghe pentru a transmite un mesaj referitor la însemnătatea pentru omenire a acelei perioade sumbre a secolului XX.

Astfel, liberalul atrage atenția că Holocaustul nu trebuie uitat niciodată, deoarece a lăsa pradă uitării un astfel de eveniment ar însemna „o a doua condamnare la moarte a celor care au trecut prin infernul lagărelor de exterminare”.

„Holocaustul rămâne un act imprescriptibil și un episod al istoriei din care avem datoria să învățăm cât de criminal poate deveni un regim social atunci când exponenții săi se leapădă de etică, de valori, de morală. Holocaustul nazist nu trebuie uitat niciodată. Uitarea sa este o a doua condamnare la moarte a celor care au trecut prin infernul lagărelor de exterminare. Este foarte important să avem grijă în a cunoaște trecutul umanității și a putea discerne coerent între bine si rău. Nazismul, asemeni comunismului, a fost capabil de aceste crime teribile din cauza rupturii de Dumnezeu si a dezumanizării prin totalitarism. Comemorarea celor uciși prin Holocaust este o datorie a umanității și un gest de minim respect pentru toate victimele acestui regim monstruos care a înnegurat istoria secolului XX. Dumnezeu să-i odihnească pe toți acesti oameni nevinovați și fiecare dintre noi să pastrăm un gând pios în memoria acestor oameni!”, a declarat Daniel Gheorghe în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *