Skip to content
Politică

Victor Alistar anunţă nucleara în privinţa protocoalelor cu SRI

Gandul.info

Miercuri se anunță a fi o zi importantă pentru Consiliul Superior al Magistraturii: Plenul Consiliului urmează să examineze răspunsurile transmise, la solicitarea acestuia, de către instituţiile din sistemul judiciar, cu privire la protocoalele încheiate cu serviciile/structurile de informaţii.

„Reamintim că, în şedinţa Plenului din 20 martie 2018, s-a decis, printre altele, transmiterea unei solicitări către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, curţile de apel şi parchetele de pe lângă acestea, Institutul Naţional al Magistraturii, Şcoala Naţională de Grefieri şi Inspecţia Judiciară, în vederea comunicării Consiliului Superior al Magistraturii, în măsura în care există, a protocoalelor încheiate cu serviciile/structurile de informaţii, începând cu data de 01.01.2005”, transmite CSM.

În acest context, membrul CSM Victor Alistar a vorbit,luni seara, în emisiunea „Punctul de întâlnire”, de la Antena 3, despre ședința care va avea loc miercuri, 4 aprilie.

”A fost termenul prin care toate instituțiile din sistemul justițiar trebuiau să transmită CSM protocoalele încheiate cu serviciile de informații. În ședința de miercuri se va face o analiză a acestor date. E important să vedem dacă aceste protocoale sunt de natură să afecteze independența Justiției. E o ședință în care vom analiza răspunsurile. Există următoarele opțiuni de decizie: de sesizare a Inspecției Judiciare, transmiterea unor puncte de vedere cu privire la potențiale conflicte de natură constituțională. Depinde de elementele care se vor degaja. (…) Vrem să vedem dacă s-a încălcat statutul magistraților. Trebuie să existe consecințe”, a spus Victor Alistar.

1 comentariu la “Victor Alistar anunţă nucleara în privinţa protocoalelor cu SRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *