Skip to content
Politică

Victor Alistar, membru CSM, dezleagă misterul privind votul în cazul OUG 7: Nu știu la ce se referă domnul Tudorel Toader!

Gandul.info

Ministrul Tudorel Toader a precizat că, înainte de adoptarea OUG 7 privind modificările din Justiție, a discutat cu cei de la CSM care au fost de acord să dea aviz favorabil pe anumite modificări. Totuși, înainte de ședința de Guvern, Tudorel Toader spune că ar fi aflat că CSM a dat aviz negativ pe întreaga ordonanță.

”Dincolo de întrevederea de la Guvern despre care am vorbit, eu, ca ministru, am avut o întrevedere cu procurorii membri ai Secției de procurori de la CSM. Am reluat, am dezbătut aceste modificări. Au spus la momentul respectiv că le consideră necesare, dar în același timp consideră alături de alți colegi, că ordonanța și alte prevederei din ordonanță ar trebui modificate sau abrogate.

Am vorbit și ieri. Mi s-a transmis că astăzi, la ora 12:30, va fi o ședință de plen pentru a se da avizul favorabil pentru modificările despre care am vorbit. La ora 14, înaintea ședinței de Guvern am aflat că CSM-ul a avut o abordare generală. Adică a dat un aviz negativ per total, nu doar pe cele cinci modificări discutate și convenite”, a declarat Tudorel Toader.

PSnews.ro a luat legătura, în acest context, cu Victor Alistar, reprezentantul Societăţii Civile în CSM, care ne-a declarat că:

”Nu știu la ce se referă domnul Tudorel Toader. Au fost 2 plenuri: plenul de săptămâna trecută în care s-a stabilit ca președintele Consiliului să meargă la acele întâlniri de la Guvern cu susținerea punctelor de vedere pe care Consiliul le-a avut și le-a cerut în această modificare de legislație, pentru că au fost câteva prevederi cerute chiar de Consiliul și care mai fusese și înainte puse în dezbatere și discuție cu privire la OUG 92, la alte hotărâri ale plenului.

Acest lucru a fost săptămâna trecută. Săptămâna aceasta a fost vot dat pe OUG de modificare a OUG 7 cu privire la care Consiliul a opinat că nu au fost puse în aplicare solicitările de săptămâna trecută. Consiliul a rămas ferm pe poziția și mandatul de săptămâna trecută. Poziția a fost aceeași pe care Consiliul a susținut-o prin scrisoarea președintelui, pe care a întărit-o săptămâna trecută prin hotărâre de plen, iar acum modificările nu se referă la toate elementele pe care le-am solicitat ”, a declarat Victor Alistar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *