Victor Chirilă: La Chișinău este același trafic ca la București

masini
Sursă foto: Alex Nicodim

Ambasadorul R. Moldova, Victor Chirilă, prezent, miercuri, în studioul Puterea Știrilor, a vorbit despre experiența sa ca ambasador în România, poziție pe care o ocupă deja de aproape doi ani. Domnia Sa i-a mărturisit moderatoarei emisiunii, Marinela Angheluș, că nu s-a lovit, de exemplu, de birocrație, ci, dimpotrivă, ca reprezentant al țării sale, a avut parte doar de deschidere și experiențe plăcute.

„Ca ambasador, vreau să vă mărturisesc că am deschidere peste tot. Deci orice solicitare pe care o fac eu în calitate de ambasador reprezentat al Republicii Moldova, mereu este ascultată și mereu (mi se) deschid uși care să mă ajute să promovăm și interesul Republicii Moldova, dar și al României, pentru că interesele noastre sunt legate, sunt împletite pentru totdeauna și nu pot să mă plâng (…) până acum.

Iată, în curând, în decembrie, voi avea deja doi ani de când am venit în România în calitate de de ambasador, dar nu am întâlnit impedimente birocratice (…).

În calitatea mea de ambasador (…) acești doi ani în România au fost foarte, foarte interesați, (…) plin de activități, dinamism, cunoștințe multiple”, a apreciat ambasadorul Chirilă, care nu își aduce aminte de nicio experiență neplăcută în această perioadă.
„Nu pot să-mi aduc aminte de lucruri care nu mi-a plăcut”, a declarat el.

Provocat de Marinela Angheluș, ambasadorul R. Moldova la București, a apreciat că traficul din capitala României nu este ceva nemaiîntâlnit, trafic fiind și la Chișinău.

„(…) trafic este peste tot, inclusiv în Republica Moldova. La Chișinău este același trafic ca și la București. Dar bine, ne programăm timpul în așa fel încât să să ajungem la timp acolo unde ne propunem, în ciuda traficului care care există și nu (…) nu e un lucru care să-mi afecteze activitatea mea, în calitate de de ambasador”, a mai spus Victor Chirilă.

 

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL