Skip to content
Politică

Victor Ciorbea face apel la Comisia de la Veneția după ce CCR i-a declarat pensia neconstituțională

RTV.net

Avocatul Poporului Victor Ciorbea a sesizat Comisia de la Veneția după ce Curtea Constituțională i-a declarat pensia specială, la sesizarea președintelui Klaus Iohannis, ca fiind neconstituțională.

Senatorul USR George Dircă a prezentat pe Facebook o sesizare către Robert Cazanciuc, Președintele Comisiei Juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României, prin care cere Comisiei să ia act de niște prevederi ale Comisiei de la Veneția.

Avocatul Poporului, dl. Ciorbea lovește din nou, dar in interes propriu

”Printr-o cerere adresată Comisiei Juridice din Senatul României, Victor Ciorbea își amintește brusc de practica Comisiei de la Veneția, pe care părea că o uitase atunci când Guvernul a adoptat OUG 92 ce a modificat legile justiției contrar recomandărilor partenerilor europeni. Acum ne trimite un mesaj cu subînțeles prin care ne pune în vedere că atât timp cât Avocatului Poporului și adjuncților sai nu le sunt asimilate drepturile cu cele din sistemul judiciar sau chiar cel al Curții Constituționale, statul nu recunoaște pe deplin statutul constituțional specific al Avocatului Poporului în concordanță cu statutul european al omologilor din statele europene.

Pe scurt, domnul Ciorbea ne explică de ce trebuie sa il platim mai bine, daca vrem sa fim europeni.

In plus, problema stabilirii remunerației Ombudsmanului este o chestiune ce ține atât de respect public, cât și de independența instituției, ne bate obrazul dl. Victor Ciorbea, invocand practica Comisiei de la Veneția.”  explică senatorul USR.

Acesta critică faptul că nu s-a autosesizat când era atacată independența justiției prin legi abuzive, dar a luat act când a fost vorba de statutul său de bugetar de lux:

”Dar cel mai mult domnul Victor Ciorbea dorește să identifice o cale prin care să cumuleze pensia cu salariul așa cum o fac bugetari de lux!

Ei bine, in sfarsit aflam subiectul care il scoate din amortire pe domnul Ciorbea: banii sai. Independenta justitiei poate sa astepte, nu?” și-a încheiat el postarea.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *