Victor Ciutacu a sesizat CNCD după un derapaj al unui important membri CNA

Sursă foto: Victor Ciutacu

Victor Ciutacu l-a prins cu discriminarea-n gură chiar pe unul dintre membri de vază ai CNA, Mircea Toma. Acesta a declarat că „transgenderismul e o boală”.

Victor Ciutacu, pus la zid de CNA în cazul „Iulia Marin” l-a prins pe Mircea Toma cu un posibl caz de discriminare.  „Autointitulat promotor al toleranței și al incluziunii, reprezentantul #rezist în CNA consideră că transgenderismul e o boală. Să sesizez CNCD pentru grava discriminare a unei minorități sexuale?”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook, iar răspunsul la întrebare este în rândurile de mai jos.

VIDEO cu momentul:

Victor Ciutacu a sesizat CNCD:

„Stimate Doamne, Stimați Domni,

Doresc să vă sesizez pe această cale atitudinea vădit discriminatoare a unui demnitar al statului român, membru în Consiliul Național al Audiovizualului. Într-o ședință publică a forului al cărui membru este, domnul Toma a comis o gravă discriminare a unei minorități sexuale, echivalând transgenderismul cu o boală. Situația consider că este cu atât mai gravă, cu cât, pe de o parte, domnul Toma s-a legitimat în spațiul public drept militant pentru drepturile minorităților sexuale, respectiv, pe de altă parte, CNA sanționează des și ferm derapajele din audiovizual pe această temă. Atașez în format și discursul domnului Toma.

Vă solicit, pe această cale, analizarea în regim de urgență a sesizării mele și comunicarea eventuaelor măsuri legale dispuse, mai ales în contextul în care România face obiectul unor procese la CEDO pe motiv de nerespectare a drepturilor și libertăților minorităților sexuale.

În așteptarea răspunsului, vă asigur de întreaga mea considerație.

Victor Ciutacu

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: