Skip to content
Politică

Victor Ciutacu agită apele: cine ar fi putut lansa zvonul demisiei lui Dăncilă EXCLUSIV

paginademedia.ro

Jurnalistul Victor Ciutacu a acordat luni o declarație pentru PSnews.ro, în care a lansat o ipoteză incendiară, legată de posibila sursă a zvonului legat de demisia Vioricăi Dăncilă din funcția de prim-ministru, ca urmare a unor disensiuni apărute între ea și președintele PSD, Liviu Dragnea.

Încă de la început, Ciutacu s-a arătat sceptic în legătură cu ipotetica demisie a lui Dăncilă, realizatorul de la România TV scoțând în evidență obediența actualului premier față de președintele PSD, Liviu Dragnea.

" "
" "

„Am mari dubii că doamna Dăncilă s-ar apuca să facă acte de eroism, avându-l preopinent pe domnul Dragnea. Parcă s-ar întoarce totul cu susu-n jos. Mie nu mi s-a părut vreodată că doamna Dăncilă a dat dovadă de mari accese de independență și de disidență. Nu știu cu ce ar putea să o preseze domnul Dragnea, în așa fel încât doamna Dăncilă să vrea să demisioneze. Deci mie mi se pare că e mai mult o încercare de generare a unui posibil subiect sau scandal intern. E destul de greu credibil. Adică nu cred că doamna Dăncilă, când a acceptat să fie prim-ministru, și-a închipuit că va fi un munte de independență, de neatârnare și că ar avea vreun plan de punere în aplicare a unor promisiuni deosebite pentru poporul român, care să-l implice pe domnul Dragnea.

În plus, n-o văd pe doamna Dăncilă disidentă, ca persoană. Bine: PSD-ul ne-a învățat că o dată la jumătate de an se schimbă guvernul; și totuși: mai are vreo trei luni de zile. E un pic cam repede, față de ceea cu ce ne obișnuiseră. Dar poate nu sunt eu de subtil, să pricep ce vrea PSD-ul de când a câștigat puterea. Și, de când a câștigat-o triumfător, e într-o continuă procedură de răzgândire și de schimbare a echipei cu care promite că va fi din ce în ce mai bine”, a detaliat Ciutacu.

Noi am insistat: ce s-ar întâmpla totuși dacă Viorica Dăncilă chiar ar pleca? Ar putea președintele Klaus Iohannis să numească un premier din afara coaliției? La rândul lui, Victor Ciutacu s-a arătat din nou neîncrezător, aducând în discuție aritmetica parlamentară – evident favorabilă tandemului PSD-ALDE.

Repet: eu nu cred în ipoteza asta. Dar mergând pe metoda reducerii la absurd, nu m-ar mira nimic. Domnul Iohannis, în primul rând, ce alternativă are? Cam niciuna. Asta discutând rațional. Pe de o parte, din punctul de vedere al aritmeticii parlamentare. Pe de altă parte, arată cumva ăia de la opoziție ca și cum ar fi pregătiți pentru guvernare? Iar domnul Iohannis are alegeri la anul – el trebuie să fie prieten sau dușman cu Guvernul?

În încheiere, întrebat de unde crede că ar fi apărut zvonul legat de demisia Vioricăi Dăncilă, Victor Ciutacu l-a indicat pe directorul Serviciului de Protecție și Pază (SPP), Lucian Pahonțu.

„Dat fiind cine-l propagă (zona aia de Tăpălagă, Pantazi, Mircea Marian), bănuiesc că el (zvonul – n.r.) vine din interiorul unei unități militare. Ăia n-au idei și informații proprii. Hai să fim serioși! Acolo e o informație livrată.

Fac și eu un răutăcism: hai să vedem cu ce s-a mai ocupat șeful SPP în ultimele zile! Mă gândesc. Ar putea fi o variantă. Dată fiind apariția noilor site-uri, reviste în România, să zic că am o anumită bănuială – poate nedreaptă și neîntemeiată – despre o eventuală implicare a domnului ăluia care-l enervează pe Dragnea din varii motive. S-ar putea ca ăsta să fie unul dintre motivele de enervare. Dar nu știu – poate greșesc eu, poate întind prea departe suspiciunile. Dar în rest eu nu cred în povestea asta cu plecarea doamnei Dăncilă. Dumnezeule! Am văzut atâtea în viața asta, încât nu m-ar mai surprinde nimic, până la urmă”, a conchis Ciutacu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *