Skip to content
Politică

Victor Ciutacu: Dacă îl dau jos pe Tudorel Toader o să rămânem cu un interimar la Justiție încă vreo trei luni de zile

Nord Est News

Jurnalistul Victor Ciutacu a declarat, miercuri,  pentru PSNews.ro, că amânarea moțiunii de demitere a ministrului Justiției, prin lipsa de cvorum provocată de PSD, ”poate reprezenta o formă de presiune” pentru acesta.

”Poate o fi o formă de presiune pentru domnul Tudorel Toader, ca să înțeleagă că poate deveni dispensabil dacă nu face niște mișcări convenabile pentru partidul care-l susține acolo. Sigur, chestia asta se va regla și în interiorul partidului, dar pare că domnul Tudorel Toader una promite și alta fumează. Mă rog, ei l-au pus, ei să se spele pe cap cu el. Doi ani de zile ne-a tot fost prezentat drept exemplu de mare ministru al Justiției, în fața căreia nu ai dreptul să deschizi gura că-i tobă de carte și umblă cu Codul Penal la subraț sau cu Constituția, n-am înțeles exact cu ce umblă. Eu cred că după doi ani de zile putem constata că domnul Tudorel Toader nu-i chiar așa de infailibil cum ni l-au vândut nouă. Acum e decizia politică a partidului„ a afirmat jurnalistul.

De altfel, Victor Ciutacu este de părere că, dacă Tudorel Toader va fi demis din funcție, Ministerul Justiției va rămâne cu un ministru interimar.

”În definitiv, așa cum l-au pus pot să-l dea și jos din funcție, dar aici există riscul, după cum am remarcat în ultimele interacțiuni cu domnul președinte Iohannis, ca dacă îl dau jos pe Tudorel Toader să rămânem cu un interimar la Justiție încă vreo trei luni de zile. Iohannis nu pare foarte dornic de a le pune oamenii pe care și-i doresc în funcție. Și ei sunt într-o situație neplăcută, că bănuiesc că dacă ar avea unul decis pe treabă nu l-ar putea pune, că nu l-ar putea accepta domnul președinte Iohannis și atunci trebuie să forțeze cumva mâna domnului Tudorel Toader (…)” a mai spus ziaristul.

Întrebat dacă  moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader va trece săptămâna viitoare, Victor Ciutacu a declarat că acest lucru depinde de atitudinea lui Tudorel Toader față de PSD.

”Depinde ce va presta domnul Toader, după cum v-am spus. Dacă va pricepe că există  momente în viață când trebuie să și faci ceea ce îți cere partidul care te-a pus în funcție. Probabil nu va trece, dar, repet, dacă trece, trece cu riscul de a nu le pune Iohannis un nou ministru al Justiției (..) PSD-ul e într-o situație absolut imposibilă, nici măcar nu-și poate da omul afară de acolo, că după aia nu mai pun altul pe postul ăla până nu găsesc unul care să-i convină domnului Klaus Iohannis”,  a conchis Victor Ciutacu .

Reamintim că preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat miercuri că în partid există o stare de nemulţumire cu privire la Tudorel Toader şi că va exista o discuţie legat de această situaţie în coaliţie, după revenirea premierului Viorica Dăncilă.

Întrebat care sunt nemulţumirile cu privire la Tudorel Toader, Dragnea la răspuns: „Aţi văzut în spaţiul public, aţi văzut colegi la televiziuni, cum ar fi Florin Iordache. Aşa am convenit cu domnul Călin Popescu Tăriceanu să discutăm şi cu doamna Dăncilă ori vineri, ori luni, şi cu dl Toader. După care o să vem noi o discuţie în PSD. Au fost lucruri contradictorii, sunt nişte decizii luate în CEx care trebuie limpezite”.

Votul pe moțiunea simplă împotriva ministrului Tudorel Toader, depusă de PNL și USR, susținută și de formațiunea politică UDMR, a fost amânat din cauza lipsei de cvorum. Deputații PSD au lipsit, astfel încât nu au fost suficienți parlamentari ai Opoziției pentru a trece moțiunea. Votul se va relua săptămâna viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *