Skip to content
Politică

Victor Ciutacu dezvăluie cum a fost ”lovită” Alina Bica de ironia sorții. Reacție dură la adresa unei importante instituții: ”Suntem întregi la cap în țara asta?”

" "

Jurnalistul RomâniaTV, Victor Ciutacu, continuă  dezvăluirile din megadosarul de corupție de la ANRP, unde fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, este capul de afiș și este deja în arest de peste 50 de zile.

În cadrul emisiunii ”Ediția de seară”, pe care o moderează la RTV, Victor Ciutacu a prezentat miercuri seara o serie de imagini video cu Alina Bica, din 2012 și 2013, când aceasta vorba de importanța confiscării extinse a averilor și respectiv a punerii sub sechestru a tuturor banilor obținuți în mod ilegal.

" "
" "

În 2012, Alina Bica se lăudă cu o serie de prevederi din noile Coduri, la care a lucrat: ”Am avut ocazia și onoarea de a susține, în Parlament, proiectul de lege care prevede confiscarea extinsă. (…) este una benefică (n.r.: referindu-se la introducerea măsurii confiscării averii extinse).”

Pornind de la aceste precizări ale Alinei Bica și 2012, corelate cu situația dificilă cu care aceasta se confruntă în acest moment, fiind arestată preventiv în dosarul de corupție de ANRP și cu întreaga avere sub sechestru, Victor Ciutacu precizează că fosta șefa DIICOT ”a constatat pe propria piele că tot ce face omul cu mâna lui se cheamă lucru manual. A lucrat cu râvnă la noile Coduri, acum stă în arest pe baza lor. A propovăduit beneficiile pentru societate ale confiscării extinse, acum stă cu toată averea sechestrată.”

De asemenea, Ciutacu este intrigat de concluzia la care a ajuns CSM, instituție care a dat un aviz favorabil pentru numirea ALinei Bica în fruntea DIICOT, în 2012.

”Azi, cu voia lui D-zeu ne ducem spre 15 ianuarie, ieri, CSM prin inspecţia judiciară şi-a dat seama că era o vizită nedeontologică la Paris făcută de Bica.

Numai că între timp Bica e la brutărie. Tot astăzi, CSM în imensa lui înţelepciune, a cărui fostă şefă ne spune că a fost un troc politic inadmisibil, ne anunţă oficial că mai stă o tură până să analizeze ce-a zis Inspecţia Judiciară cu privire la deontologia doamnei Bica, după ce între timp acelaşi CSM a dat-o afară din magistratură. Suntem întregi la cap în ţara asta?

Fiţi atenţi. O instituţie condusă de doamna Hăineală (n.r.: referindu-se la CSM), dă nişte avize pentru numirea procurorilor în urma pactului de coabitare. Printre care şi doamna Bica. După doi ani oamenii ăştia care apără justiţia independentă şi liberă de ingerinţe politice, ne anunţă prin intermediul doamnei Hăineală că a fost un troc politic inacceptabil. Dar femeia a fost aproape doi ani şefă la DIICOT, în urma avizului dat de ei. Acelaşi organism o caută la deontologie pe doamna respectivă, după ce-a împlinit două luni de puşcărie”, a precizat jurnalistul Victor Ciutacu miercuri seară la RomâniaTV.

" "

1 comentariu la “Victor Ciutacu dezvăluie cum a fost ”lovită” Alina Bica de ironia sorții. Reacție dură la adresa unei importante instituții: ”Suntem întregi la cap în țara asta?”

  1. Se pare ca Lev Tolstoi a avut dreptate cind spunea de mult dar cu rezonante puternice si azi ca “Cine n-a facut puscarie nu stie ce-i statul“ Oare lumea asta nu are niste jaloane juridice, sociale, economice, etc. care trebuie respectate cind te afli in capul trebii si sa nu-ti bati joc de ele?
    Stie cineva cine a platit la Paris sederea si cumparaturile lui Bica puscariasa?
    Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *