Skip to content
Puterea Știrilor Video

Victor Ciutacu, necruțător cu breasla jurnaliștilor: Presa a devenit din ce în ce mai deprofesionalizată și mai isterică

psnews.ro

Faptul că tehnologia a evoluat foarte mult în ultima vreme nu a ajutat presa, crede jurnalistul Victor Ciutacu, ci dimpotrivă, acum ”prostul satului a devenit lider de opinie”. Invitat la emisiunea ”Puterea Știrilor”, Ciutacu a apreciat că presa de astăzi ”arată urât, din ce în ce mai neprofesionalizată, din ce în ce mai isterică”.

”Faptul că tehnologia a evoluat foarte mult – nu mai e ca pe vremea mea, când lucram la mașina de scris -, în loc să constituie un avantaj pentru presă, cum ar fi fost normal, noi am transformat chestia asta într-un dezavantaj: prostul satului a devenit lider de opinie. Orice imbecil care se filmează cu telefonul și postează pe Facebook e ziarist. Suntem din ce în ce mai puțini ăia care suntem ziariști și folosim din ce în ce mai mult ce apare în spațiul public de la tot soiul de personalități bizare care viețuiesc printre noi.

" "

Meseria asta nu se mai face după reguli, gramatica a devenit facultativă. Mă uit la televizor, la emisiuni în studiouri, la reporteri pe teren, ce văd acolo…, Doamne ferește! Totuși, încă se dau examene la limba română în țara asta! Nu se poate așa ceva, în primul rând jurnalismul pleacă de la limba țării în care îți faci meseria, măcar atât, măcar să nu fie agramați”, a spus Victor Ciutacu la ”Puterea Știrilor”.

" "
" "

2 comentarii la “Victor Ciutacu, necruțător cu breasla jurnaliștilor: Presa a devenit din ce în ce mai deprofesionalizată și mai isterică

  1. Partea cu ”gramaticalele” a început să mă deranjeze mult la cei ce pompos se numesc ziariști, căci fac dezacorduri nepermise, pronunță unele cuvinte greșit și cam multe lacune în folosirea limbii române. Să nu uite că sunt, ori ar trebui să fie, pe lângă formatori de opinie și exemple în exprimare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *