Skip to content
Politică

Victor Ciutacu o desființează pe Kovesi: Trebuia să fie demult pusă sub acuzare

romaniatv.net

Jurnalistul Victor Ciutacu nu consideră că punerea sub acuzare a Laurei Codruța Kovesi este un demers al PSD pentru a o împiedica să meargă la audierile din PE, după ce a fost chestionat de PSNews în acest sens.

De ce ar fi un demers al PSD? Să-nțeleg că toate demersurile făcute de d-na Kovesi, în mai bine de zece ani de mandat la șefia tuturor parchetelor, au fost demersurile PDL sau ale domnului Traian Băsescu sau ale PNL sau ale domnului Iohannis? Este demersul unui procuror care a înregistrat un denunț  la adresa d-nei Kovesi, care a organizat audieri cu discreție, nu cum le făcea DNA-ul pe vremea d-nei Kovesi, care nu a scurs în spațiul public, elemente din referatul de urmărire penală a d-nei Kovesi și care susține că are probele necesare, astfel încât d-na Kovesi să devină urmărită penal, cum spune domnia sa. În mod normal ca să  citez din Dan Andronic: ”N-ar trebui să comentez afirmațiile publice ale unei penale, să-și dovedească nevinovăția”. Cu toate acestea o fac”,  a declarat Ciutacu.

De altfel, jurnalistul a reamintit că într-o situație similară cu cea a fostei șefe DNA, s-a aflat și fostul premier Victor Ponta deoarece a fost chemat la audieri ca inculpat, într-o zi în care trebuia să fie prezent la moțiunea de cenzură din Parlament.

Domnia sa susține că se duce, audierile sunt pe 25, respectiv pe 26 și mai este o săptămână și jumătate până atunci. D-na Florea a chemat-o la audieri, la Parchetul General peste două zile. D-na Kovesi trebuie să  se ducă peste 9, deci nu văd nicio piedică, și pe de altă parte, dacă vă aduceți bine aminte, în mandatul d-nei Kovesi, d-ul Ponta a fost chemat să devină a inculpat, dacă nu mă înșel, la momentul respectiv, fix în ziua moțiunii de cenzură, când domnia sa trebuia să fie în Parlamentul României să răspundă la moțiunea de cenzură a opoziției. D-na Kovesi a declarat atunci public, și citez, relativ, exact din memorie, că: ”Nu urmărim ce se întâmplă în spațiul public, anchetele își urmează cursul în mod firesc, fără vreo legătură cu evenimentele publice sau politice”,  a precizat Ciutacu.

Chestionat dacă i se pare straniu faptul că citarea lui Kovesi la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie vine după ce europarlamentarul PSD, Emilian Pavel a trimis comisiei LIBE un mesaj critic la adresa fostei șefe DNA, iar Tudorel Toader a transmis o scrisoare miniştrilor de justiţie din UE, în care a prezentat revocarea de la DNA a Laurei Codruţa Kovesi, Ciutacu a afirmat că i se pare ciudat ”faptul că urmează a fi pusă sub acuzare atât de târziu”.

„Mi se pare dubios faptul că urmează a fi pusă sub acuzare atât de târziu, d-na Kovesi trebuia să fie demult pusă sub acuzare, pentru tot dezastrul pe care l-a patronat la conducerea DNA. Niciodată, însă, nu e prea târziu. Faptul că sunt niște evenimente publice, repet, nu trebuie să influențeze cursul anchetei penal și citez din d-na Kovesi cu foarte multă exactitate în acest sens. D-na Kovesi a făcut ea însăși acest bâlci, pentru că ancheta ar fi rămas la fel de discretă, dacă d-na Kovesi n-ar fi simțit nevoia să  plângă aseară în direct, pe la toate site-urile și posturile și site-urile prietene. Nu d-na Florea a anunțat că o audiază pe d-na Kovesi și că o va pune sub acuzare, ci d-na Kovesi  a anunțat că i-a venit miliția la ușă să-i aducă citație”, a explicat jurnalistul.

Reamintim că  fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat miercuri seară că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Procurorul susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Detalii AICI.

3 comentarii la “Victor Ciutacu o desființează pe Kovesi: Trebuia să fie demult pusă sub acuzare

 1. Tocmai ce trebuia sa se întample , s-a întamplat !
  Este rusinos sa nu aibe demnitatea unui magistrat si se comporta ca o leuza smiorcaita pe la posturile securiste.
  Nu cred ca îsi permitea vreun procuror sa o == paradeasca== tocmai în stilul Ei securitoid…

  1. S-a plâns la caca’ntena 1 și latrina 3?
   Ori la „tin-gange” Turnătorul Voiculist?
   Mai-mai că-mi vine să mă fac și eu securist, doar așa, ca să-l trec la morți în liturghie!
   Pupa-l-ai în opusul cursului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *