Skip to content
Puterea Știrilor Video

Victor Ciutacu pune la colț guvernarea PSD. Ce pariu a făcut jurnalistul înainte de europarlamentare

psnews.ro

Jurnalistul Victor Ciutacu a fost, miercuri, invitatul emisiunii ”Puterea Știrilor”, în cadrul căreia a vorbit, printre altele și despre situația PSD înainte de alegerile europarlamentare, din 26 mai. Astfel, Victor Ciutacu nu are un punct de vedere tocmai pozitiv față de partidul aflat la guvernare, din cauza neîndeplinirii promisiunilor și schimbărilor făcute, în ceea ce-i privește pe prim-miniștri.

Concret, chestionat despre situația partidelor politice înainte de marea competiție pentru PE , jurnalistul a răspuns:

" "

”Rău. Pe cuvânt rău. PSD a pornit într-un mandat cu 46% sau cât au avut ei, împreună cu ALDE. În mandatul ăsta au reușit să schimbe trei prim-miniștri sau, mă rog să schimbe doi și să se stabilizeze la al treilea, să nu realizeze din punct de vedere politic aproape nimic din ce și-au propus. Toată lumea o ține cu programul de guvernare. Programul de guvernare, evident,c dar  de programul de guvernare trebuie să se ocupe Guvernul, nu trebuie să se ocupe partidul. Partidul trebuie să se ocupe de obiectivele politice și de alegeri, instituirea unui Guvern care să guverneze și să aplice programul de guvernare și proiectele politice, de aia se cheamă partid politic”  a afirmat Victor Ciutacu.

De altfel, jurnalistul este de părere că PSD este un partid lipsit de ”proiecte politice” , care din cauza schimbărilor aduse în timpul guvernării, a dus la scăderea încrederii cetățenilor față de acesta.

”Marile lor proiecte politice nu există, de la reforma justiției, de care se împiedică la fiecare trei zile, până la repararea libertăților, eu știu ce s-a întâmplat în vechile regimuri politice, nimic nu s-a  întâmplat, motiv pentru care și-au pierdut … Asta combinat și cu incoerența guvernamentală și cu desele schimbări, nu mai știi azi cine-i ministru, cine a fost ieri și cine o să fie mâine, măsurile care astăzi se aplică, mâine la trei speriați în stradă, se prorogă aplicarea lor, se modifică ordonanța de urgență, toate acestea ca o sumă, duc evident la o prăbușire a încrederii în partidul de guvernământ, nu poți să ții din a mări salariile și pensiile, ok , n-a zis nimeni că nu trebuie să o faci și e bine că trebuie să o faci pentru că încă nivelul de salarizare și de pensie în mediul din România e departe de țările cu apă caldă la robinet cu care vrem noi să fim în clubul select al UE”, a adăugat Victor Ciutacu.

Totodată, jurnalistul a precizat că  oamenii care au votat cu PSD ”au votat nu pentru că voiau măriri de salarii și de pensii. Erau oameni aranjați, care aveau business-uri și care s-au gândit că vor face lucruri, și altele decât mărirea de salarii și de pensii”. 

”Dar în general un partid politic nu primește încrederea numai pentru asta. Sunt o grămadă de oameni și eu nu obosesc să le-o spun PSD-iștilor, care au votat partidul social democrat la alegerile astea nu pentru că voiau măriri de salarii și de pensii. Erau oameni aranjați, care aveau business-uri și care s-au gândit că vor face lucruri și altele decât mărirea de salarii și de pensii.  Unii au votat pentru că au promis cu vehemență că vor îndrepta justiția strâmbă. Alții i-au votat pentru că în faimosul program de guvernare aveau cel puțin promise niște măsuri economice coerente și fiind oameni de business și nu știu ce,  s-au gândit chestiile astea sună bine în vederea dezvoltării sau supraviețuirii firmelor noastre. Ei pe oamenii ăștia i-au cam pierdut. Nu poți să trăiești la nesfârșit din bazinele electorale sănătos, pentru că-i mare, mă refer la volumul lui, al pensionarilor  și al angajaților la stat. Plus că PSD-ul are un talent deosebit, că de obicei categoriile sociale de la stat, cărora le mărește substanțial venitul, în general îl înjură și nu-l votează”, a  mai spus  Victor Ciutacu.

Jurnalistul a avut curaj să facă și un pariu că 80% sau mai mult din medicii care au ajuns la un salariu consistent, nu vor vota cu PSD.

”Eu am curaj să fac pariu acum că din puhoiul de medici care a ajuns în sfârșit la niște venituri, după părerea mea exagerate, că noi avem un talent deosebit, ori le dăm nimic, ori le dăm prea mult, infinit mai mult decât ar face munca lor, eu am curajul să spun că 80% din ăia , dacă nu și mai bine, în funcție de pozițiile lor, nu-i votează” a conchis Ciutacu.

Reamintim că PSD nu a anunțat încă lista candidaților la alegerile europarlamentare din 26 mai.  Pe 9 martie, Liviu Dragnea a anunţat că, în cel mult două săptămâni, va fi definitivată lista partidului pentru alegerile europarlamentare, iar candidaţii trebuie să îndeplinească anumite criterii. Cel mai important criteriu enunţat de Dragnea a fost patriotismul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *