Skip to content
Politică

Victor Ciutacu, despre cum ne comportăm în situații tragice: „Mărturisesc incapacitatea de a fi empatic-grețos…”

Jurnalistul Victor Ciutacu revine, după mai mult timp, pe blogul său personal, cu o postare în care vorbește despre „tragismul dezumanizării” referindu-se la decesul fostului senator Corneliu Vadim Tudor.

Jurnalistul punctează câteva lucruri esențiale despre relația sa cu Vadim. Deși Victor Ciutacu vorbește de existența unei „relații reci și de la distanță, spartă uneori de înjurături reciproce” cu fostul președinte al PRM, acesta critică modul în care reacționează societatea în astfel de momente.

Victor Ciutacu atrage atenția asupra faptului că in astfel de clipe delicate, opinia publică românească trebuie să dea dovada empatiei, a omeniei, a înțelegerii și al unui necesar comportament cumpătat, ponderat.

Redăm mai jos textul de pe blogul „Vorbe grele” al jurnalistului Victor Ciutacu:

„N-am mai scris de multicel. Și chiar că nici n-aveam chef s-o fac. Cu atât mai puțin cu (moartea lui) Vadim pretext. Mai ales în contextul unei relații reci și de la distanță, spartă uneori de înjurături reciproce. Mai grobiene ale lui, mai soft și dureroase ale mele. Dar, în definitiv, nu e despre el, ci despre noi. Despre cum ne comportăm în situații de acest gen. Mărturisesc incapacitatea-mi atât de a fi empatic-grețos în cazuri extreme, cât și de a urî mortul de pe catafalc. Și, la fiecare moment de gen, mă crucesc. Nimic nu mă blochează mai rău ca boala și moartea. Nici nu urlă bunul creștin în mine, nici nu-mi aduc aminte tot ce m-a enervat la om (și, eventual, nici nu i-am spus) cât era-n viață. Cu toate excesele de care-s capabil, mă străduiesc să fiu ponderat. Să nu scriu/spun cuvinte care ar putea răni sau care să mă compromită. Stau și observ. Și mi-e groază, teribil de groază. Deși nu trăiesc într-un norișor pufos, realizez dimensiunile dezumanizării”, a conchis Ciutacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *