Skip to content
Politică

Victor Ciutacu, radiografia scrisorii lui Giuliani: Amnistia și grațierea trebuiau făcute odată cu OUG 13 EXCLUSIV

Nord Est News
" "

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, a trimis o scrisoare Președintelui României Klaus Iohannis în care trage semnalul de alarmă referitor la unele probleme ce țin de justiția din țară, inclusiv situația protocoalelor PG-SRI cât și despre problematica amnistiei.

CITIȚI MAI MULT AICI: Incredibil, avocatul lui Trump vrea amnistie. Solicitare către Iohannis

" "

Astfel, jurnalistul Victor Ciutacu a fost contactat de redacția PSnews.ro pentru a analiza scrisoarea lui Rudolph Giuliani. Concret, omul de televiziune subliniază că scrisoarea are un conținut corect. Mai mult, remarcă că cei de la putere „au reușit să facă să le funcționeze într-o oarecare măsură o mașină de lobby extern”, în timp ce „până acum, întotdeauna, erau zdrobiți de puterea de propagandă a celorlalți, care aveau rețelele vechi făcute pe SIE, suficient de active și eficiente”.

„Scrisoarea acesta este parte a unui ansamblu. A mai fost și săptămâna trecută o scrisoare a unui fost șef al FBI. Sunt două lucruri: strict conținutul scrisorii este foarte corect, întrucât Giuliani nu spune nimic din ce nu s-ar întâmpla în România. Vreau să remarc faptul că în sfârșit cei de la guvernare au reușit să facă să le funcționeze într-o oarecare măsură o mașină de lobby extern. Până acum, întotdeauna, erau zdrobiți de puterea de propagandă a celorlalți, care aveau rețelele vechi făcute pe SIE, suficient de active și eficiente. Ne aducem aminte că în perioada lui Băsescu apărea brusc presa internațională cu „eroul Băsescu” persecutat de lume care apoi s-a transformat în eroina Kovesi pe care o persecută lumea și așa mai departe. Acum se pare că au găsit și aceștia o breșă și a început să le funționeze și lor mașinăria. Sigur că ar fi naiv că se face ceva așa gratuit și că este un interes care vine de undeva. Este un interes care pare să îl echilibreze pe celălalt interes care avea ca linie directoare demnostratul faptului că Dragnea și ai lui sunt niște corupți, niște bandiți. Acum s-a echilibrat meciul. Cam despre asta este vorba.

Venind de la Giuliani, care nu este un nimeni și care se prezintă și ca avocat al domnului Trump, este un deranj pentru zona de Sistem cu S mare”, a declarat jurnalistul.

Chestionat referitor la impactul pe scrisoarea lui Giuliani îl va avea, Victor Ciutacu consideră că „va avea influență scrisoarea lui Giuliani fix în egală măsură în care influență scrisoarea lui McCain care, de pe patul de moarte, murea de grija lui Kovesi”.

De asemenea, confruntat cu tema amnistiei, omul de televiziune consideră că amnistia „trebuia făcută odată cu OUG 13”, dar îi este teamă că cei de la putere nu vor avea curajul politic să o facă.

„Vor ține cont în aceeași măsură în care au ținut cont și ceilalți de scrisorile adverse. Am mari dubii. Va avea influență scrisoarea lui Giuliani fix în egală măsură în care influență scrisoarea lui McCain care, de pe patul de moarte, murea de grija lui Kovesi. La fel cum Kovesi a rămas fără acea slujbă pe care o voia ea, în ciuda scrisorii semnate de McCain, fix la fel o să se facă reformă în justiție după scrisoarea lui Giuliani. Iohannis probabil o să spună că a primit scrisoarea și a citit-o cu interes și o să îl asigure pe domnul Giuliani că în România se respectă standardele statului de drept. Eu asta intuiesc de la Iohannis. Doar nu ne așteptăm acum ca România să devină o democrație funcțională, condițiile din penitenciare să devină omenești și procesele să se judece doar în baza probelor fără implicarea serviciilor secrete. Niciunul dintre noi nu este atât de naiv că se va întâmpla. Este bine măcar că se duce o luptă la nivel propagandistic în povestea asta și este bine că se mai face auzită și vocea celorlați care, repet, susțin niște chestii, fără discuții, de nenegat, pe care doar dacă ești bolnav psihic sau angajat la asupritori nu le vezi. Hai să fim serioși! Este o mascaradă nu jutiție ce se întâmplă la noi de mulți ani de zile. Efectul final am mari dubii că va fi covârșitor, dar cum nu au fost covârșitoare și cele adverse, este bine că se aude și celălalt punct de vedere și că se consemnează. În ce măsură tabăra domnului Dragnea și Tăriceanu beneficiază din afacerea asta, întrucât este o lovitură politică, în măsura în care tabăra aceasta va reuși să și continue povestea, rămâne de văzut. Dar, repet, că săptămâna trecută a ieșit fostul șef al FBI, actualmente avocat de succes, iar acum a ieșit domnul Giuliani, arată că meciul se joacă, un meci al propagandei în care ceilalți dominau copios. Subliniez că este o propagandă corectă. Conținutul scrisorii este perfect corect. 

Eu nu am nicio problemă cu amnistia, cu grațierea colectivă etc. Eu susțin că trebuiau făcute odată cu OUG 13. La un moment dat trebuie ruptă pisica în două. Nu știu cine are curajul politic să o facă, dar mi-e teamă că nu are nimeni, indiferent de interesele personale ale liderilor coaliției de guvernare. Nu cred că au curajul să o facă”, a încheiat Victor Ciutacu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *