Skip to content
Sănătate

Victor Costache, la „Dosar de Politician”: Situația e critică în spitale. Sunt pacienți COVID din ce în ce mai tineri, nevaccinați

Facebook/Victor Costache

Victor Costache, fost ministru al Sănătății, a declarat marți seara că situația în spitalele de boli infecțiose este critică din cauza numărului tot mai mare de pacienți COVID-19 în stare gravă, mulți dintre ei tineri care au refuzat vaccinul și care resping și tratamentul.

Soluția ține de accelerarea campaniei de vaccinare și de combaterea fenomenului de fake news„, a precizat Costache în emisiunea ”Dosar de politician” moderată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV.

Sunt medic și sunt în permanentă legătură cu colegii mei de la spitalele de boli infecțioase din țară. Situația e, într-adevăr, critică și sunt și fenomene noi cu care colegii mei nu s-au întâlnit în valurile anterioare. Este vorba despre pacienți din ce în ce mai tineri, afectați de forme severe, care vin de la început cu forme severe. Acestea survin la pacienți nonvaccinați de multe ori, care au refuzat voit vaccinarea și sunt foarte puțin complianți la tratament.

Eu am fost cel care a introdus restricțiile inițiale când încă nu cunoșteam această boală și ne-am luptat cu colegii de aunci pentru introducerea rapidă a stării de urgență care a limitat la început răspândirea COVID-19.

Acum e ușor să arăți cu degetul și e mai puțin important ce a fost, e improtant să reacționăm rapid. Cred că sunt puține soluții, dar stăm mult mai bine ca anul trecut. Acum avem vaccinul, cea mai puternică armă cu care ne putem lupta cu COVID-19”, a declarat Victor Costache.

Acesta a mai spus că în statele cu acoperire vaccinală mare chiar au crescut cazurile de COVID-19, după relaxarea restricțiilor, numai că sunt foarte puțini pacienți cu forme severe. „Suntem în al doilea ani în care se va ajunge probabil la învățământ online. Trebuie să învățăm să trăim cu COVID-19 și să ne adaptăm acestei boli care, din păcate, din cauza unor comportamente, probabil va rămâne o boală endemică”, a mai afirmat Victor Costache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *