Victor Ghereg – Mediul de afaceri din R. Moldova: dinamic, plin de idei și energie

Victor Ghereg
Sursă foto: captură video

Invitat în cadrul emisiunii Puterea Banilor, Victor Ghereg, antreprenor, vicepreședintele Clubului Oamenilor de Afaceri din Basarabia, a vorbit despre mediul antreprenorial din Republica Moldova, cum se  maturizează și care sunt tendințele acestuia.

Întrebat de realizatoarea emisiunii, Adriana Armanu cum ar descrie pe scurt mediul antreprenorial de peste Prut, Victor Ghereg a schițat un tablou dinamic, plin de idei și energie.

„Lucrurile se întâmplă ca peste tot in lume. Atunci când există o nevoie și cineva simte că poate schimba ceva, iși răsuflecă mâinecile și se apucă de treaba. Cam asta este energia oricărui antreprenor din  Republica Moldova. Asistăm la o renaștere a antreprenoratului și este una foarte frumoasă”, a spus acesta.

Referitor la experiența în  cadrul Clubului Oamenilor de Afaceri din Basarabia al cărui vicepreședinte este, acesta spune că ceea ce caută cei 50 de membri, antreprenori din R. Moldova este, in primul rând, relaționarea, colaborarea.

„Aceștia caută inspirație de la alți antreprenori. Tot timpul caută o energie care să îi inspire. Evident, sunt și oportunități pe care ne ni le acordăm unii altora, însă cel mai important lucru este de a de a învăța unii de la alții, de a comunica și a fi deschiși să învățam unii de la alți”, mai spune Victor Ghereg.

„Fiecare are un stil propriu de a lua decizii, de a investi. Strategiile sunt foarte diferite și atunci când tu din nișa ta te uiți la alte domenii, la alte companii care sunt in etape diferite de dezvoltare, poți învăța de la ei și vei ști ce te așteaptă. Sau cel puțin vei avea câteva scenarii pe care vei putea merge. Asta nu se învață tot timpul din cărți. Când comunici cu un alt antreprenor, acesta, știind cât de greu i-a fost, va fi mult mai deschis să-ți spună: uite, aici am avut o problemă, așa am soluționat-o. Și, atunci, mai spune invitatul Adrianei Armanu, și pentru tine este mult mai simplu s-o depășești.”

În ce privește diferențele dintre mediul antreprenorial din România și cel din Republica Moldova, Victor Ghereg a subliniat mărimea pieței și multitudinea de oportunități de la noi.

„Mulți nu înțeleg cât de mult poate oferi Uniunea Europeană pentru un business. Este un acces la cea mai mare piață din lume și cea mai bogată din punctul meu de vedere. Adică avem peste 500 de milioane de oameni care așteaptă un produs bun și tu ai acces la ea. Antreprenorii din românia sunt egali cu cei din Germania sau din Spania, doar trebuie să vii cu un produs bun. Simplul fapt că ești aici inseamnă deja un avantaj. Cei din Moldova încă nu au acest avantaj. Și sper foarte mult ca parcursul nostru european să fie cât mai scurt”, a incheiat vicepreședintele Clubului Oamenilor de Afaceri din Basarabia.

Urmărește interviul, aici.

Emisiunea Puterea Banilor, cu Adriana Armanu, este difuzată în fiecare vineri, de la ora 16.00, pe pagina site-ului și pe canalul nostru You Tube.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL