Skip to content
Puterea Știrilor Video

Victor Negrescu: Am trei obiective principale pentru viitorul mandat de europarlamentar

Featured Video Play Icon

Victor Negrescu, candidatul PSD la alegerile europarlamentare, a fost invitat, miercuri, la emisiunea ”Puterea Știrilor”, în cadrul căreia a vorbit și despre obiectivele sale pentru un nou mandat la Bruxelles. Social-democratul a precizat că are trei obiective principale, care includ oportunități pentru cetățenii români.

Am trei obiective principale pentru viitorul mandat de europarlamentar: primul se referă la tot ceea ce înseamnă accesarea banilor europeni, accesarea granturilor europene pe care le accesează direct Bruxelles-ul, bani pe care, din păcate, în trecut nu i-am accesat, și crearea de noi oportunități, pentru că sunt multe mecanisme europene care nu ajung la noi în țară”, a explicat social-democratul.

Al doilea obiectiv al lui Victor Negrescu este asigurarea unui tratament egal pentru români în raport cu cetățenii europeni și integrarea României în spațiul Schengen.

A doua dimensiune se referă la un tratament egal pentru toți cetățenii europeni și mai ales pentru români, pentru că am remarcat acest dublu standard care a fost practicat. Mă refer aici la integrarea în spațiul Schengen, eu am strâns peste 50.000 de semnături, am depus la Bruxelles o petiție în urmă cu câțiva ani care a convins legislativul european să susțină integrarea noastră în spațiul Schengen. De asemenea, am convins Comisia Europeană să ancheteze situațiile în care românii au fost supuși unor discriminări la nivel european, iar Comisia Europeană a demarat o anchetă și a rezolvat acele spețe. Trebuie să continuăm astfel de demersuri”, a adăugat parlamentarul.

Al treilea obiectiv al lui Victor Negrescu este să promoveze România, în special zona Transilvaniei și zona de vest.

”Al treilea demers se referă la promovarea României, în mod special a zonei pe care o reprezint, Transilvania, și zona de vest a României în general. Am sprijinit cel mai mare eveniment al diasporei românești de la Bruxelles și cred că noi europarlamentarii trebui să creăm punți de legătură între România și alte state membre”, a mai spus candidatul social-democrat.

Victor Negrescu a mai avut un mandat de europarlamentar, fiind cel mai tânăr român ales în această funcție, în cadrul alegerilor din mai 2014. În calitate de europarlamentar, Victor Negrescu a activat în Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European şi a fost membru în Comisia pentru Bugete, Comisia Juridică și Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *