Skip to content
Politică

Victor Negrescu, discuții despre Brexit cu reprezentanții comunității românești din Regatul Unit

hotnews.ro

Ministru delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu va efectua o vizită la Londra, pe 3 și 4 noiembrie, pentru a discuta cu reprezentanții comunității românești din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord referitor la implicațiile procesului Brexit.

În același context, Ministerul Afacerilor Externe a lansat un clip informativ despre impactul pe care Brexit-ul îl va avea asupra românilor de acolo. Acest clip poate fi găsit site-ul instituției, pe pagina oficială de Facebook, pe canalul de YouTube, precum și pe pagina oficială a Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, este relatat într-un comunicat de presă trimis sâmbătă redacției PSnews.ro.

Acțiunea face parte din cadrul amplei campanii de consultări publice «România în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană», în cadrul căreia sunt supuse discuţiei axele strategice de acțiune ale Guvernului României în contextul Brexit. Acesta reprezintă un cadru de referinţă care să permită abordarea coordonată, la nivel guvernamental, a aspectelor complexe generate de procesul Brexit, marcând liniile generale ale abordării României şi permiţând, totodată, o flexibilitate de natură să acomodeze evoluţiile inerente unui proces de negociere dinamic şi impredictibil.

Campania noastră joacă un rol important în fundamentarea acțiunilor Guvernului României în ceea ce privește negocierile dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie. Sunt unul dintre acei români care au trăit mulți ani peste hotare și, în calitate mea de ministru delegat pentru Afaceri Europene, consider că e important ca vocea românilor din Marea Britanie să fie auzită la București. Urmărim cu prioritate asigurarea protejării drepturilor cetățenilor europeni care locuiesc, lucrează sau studiază în Regatul Unit, precum și ale membrilor familiilor acestora. Dorim să îi asigurăm pe toți cetățenii români aflați în Marea Britanie și pe cei care sunt interesați de subiect că statul român este în prezent pregătit pentru a face față oricăror situații generate de Brexit“, a declarat Victor Negrescu în comunicat.

Puteți urmări clipul mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *