Victor Negrescu: Extrema dreaptă este pe locul 4 la nivel european. Cetățenii s-au săturat de promisiuni

Foto PS News

Victor Negrescu: Cetățenii s-au săturat de promisiuni, s-au săturat de populism și au așteptări ridicate

Prezent la evenimentul „Living better with Europe” organizat de PSD, la Parlamentul României, europarlamentarul PSD, Victor Negrescu a explicat, pentru PS News, motivele pentru care extrema dreaptă va pierde alegerile pentru Parlamentul European, la nivel general. De asemenea, a argumentat cum și în trecut, populiștii extremiști au mai fost în Parlamentul European, iar aceștia “nu au făcut nimic, nu au avut rapoarte, nu au luat măsuri pentru români”.

Familia noastră politică europeană va avea o reprezentare mai largă în legislativul european

“Am avut la București biroul Grupului Social Democrat din Parlamentul European. Este al 2-lea grup politic care formează majoritatea la nivelul Parlamentului European. Sprijinul grupului social democrat din Parlamentul European pentru România a fost unul consistent și vă spun lucrul acesta pentru că de fie dată când s-a votat în Parlamentul European un subiect de interes pentru țara noastră, colegii ne-au votat într-o largă majoritate, de exemplu, atunci când s-a votat aderarea României la spațiul Schengen. Și da, cred că dacă familia noastră politică europeană va avea o reprezentare mai largă în legislativul european vom putea să avem mult mai multe lucruri bune pentru țara noastră și vom putea să facem acele modificări pe care le așteaptă românii”.

Spațiul Schengen – o perspectivă de aderare începând cu 2025

“Cred că vom putea întări Politica Agricolă comună, cred că vom putea avea mai multe fonduri pentru țara noastră și cred că integrarea totală în Spațiul Schengen va deveni posibilă cu grup social-democrat, bine reprezentat în legislativ european. De aceea, alegerile pentru Parlamentul European sunt centrale. Premierul României a invocat în confeta noastră de astăzi dezideratul pe care noi îl avem ca de îndată ce finalizăm aderarea pe cale aeriană și maritimă să vorbim de o integrare totală. Acest subiect rămâne pe agendă, rămâne un subiect de interes pentru Guvernul României și sperăm că acest lucru să fie realizat undeva până la finalul anului, poate cu o perspectivă de aderare începând cu anul viitor. Dar ne-am dori anul acesta să avem acest mesaj pozitiv din partea oficialilor europeni”.

Calendarul alegerilor: Detaliille contează

“Ne apropiem de o clarificare a situației. A fost un dialog bun, constructiv. Evident, au existat și puncte de de vedere diferite, dar la finalul zilei, coaliția de guvernare trebuie să-și asume o responsabilitate pentru toate aceste decizii și premierul României, de fapt, asta asta a spus în ultimele să săptămâni. Este nevoie de o decizie la nivelul Coaliției, nu de intervenții publice ci mai degrabă de un proiect de țară. Eu sper că la finalul zilei de mâine să identificăm acest proiect de țară. Partidul Social Democrat este dispus în continuare să ofere stabilitate României. Pentru asta a militat și asta am adus țării noastre acum. Detaliile contează și sper că acele detalii care urmează să fie discutate în cursul zilei de mâine să nu să nu afecteze dorința noastră de a oferi o stabilitate guvernării României”.

Eu cred că acel val al extremismului s-a epuizat

“Cred că extrema dreaptă va pierde aceste alegeri pentru Parlamentul European și ne uităm în sondajele de opinie, se chinuie să prindă locul trei, de fapt, este pe locul patru în prezent, extrema dreaptă la nivel European.

Cine vorbește de un succes al extremei drepte, se uită la clasament și clasamentul arată că de fapt, nu reușesc să fie într-o postură dominantă. Mai mult decât atât, cred că cetățenii și în mod special românii s-au săturat de promisiuni, s-au săturat de populism și au așteptări ridicate”.

Dacă se trimit la Bruxelles oameni care fac doar scandal, se filmează pe Tiktok, nu înseamnă că vom avea un trai mai bun

“Populiștii extremiști au mai fost în Parlamentul European. România a mai trimis extremiști în Parlamentul European care nu au făcut nimic, nu au avut rapoarte, nu au luat măsuri pentru români”.

Reprezentanții AUR nu vor avea niciun fel de rezultat în Parlamentul European

“România a mai trimis în Parlamentul European trei reprezentanți din partea PRM. Da, și dacă semnalizăm activitatea lor la momentul respectiv, vedem că nu au produs niciun fel de rezultat. Asta înseamnă că și reprezentanții AUR nu vor avea niciun fel de rezultat. Chiar și acum avem un euro-deputat, chiar 2 mai nou, care s-au afiliat grupului AUR și ne uităm la performanțele lor din Parlamentul European și vedem că nu au făcut nimic.

Eu cred că nu este normal și cred că românii înțeleg cât de important este votul lor și cât de grav ar fi pentru noi să trimitem în Parlamentul European oameni care să facă de râs România cu tot felul de ieșiri necontrolate. Regulile în Parlamentul European sunt clare, să știți, mult mai clare poate decât în Parlamentul național. Aceste tipuri de atitudini nu sunt tolerabile și de obicei sunt sancționate.

Sancțiunea, de fapt, se aplică acelor euro-deputați și se aplică și re-trimiterii lor la Bruxelles, pentru că dacă vor fi sancționați, nu vor avea posibilitatea vă facă mai nimic pentru România. Ori eu cred că ei, de fapt, vor doar să meargă acolo să facă scandal, eventual să fie sancționați. Nicidecum nu se gândesc la români atunci când vorbesc de ceea ce își propun la nivel European”.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: